NA "SATELITU" OKREĆU NOVU STRANICU: Poverenje je ukazano mladom stručnjaku - očekivanja od predstojeće sezone su velika!


IZVOR: Vladimir Vorih - 14.06.2024 | 09:25


U novu sezonu ulaze sa mladim stručnjakom na klupi.

Foto: FK Mladost GAT
NA "SATELITU" OKREĆU NOVU STRANICU: Poverenje je ukazano mladom stručnjaku - očekivanja od predstojeće sezone su velika!

Fudbaleri novosadske Mladosti GAT iza sebe imaju turbulentnu sezonu u okviru Prve lige Srbije, tokom koje su vodili grčevitu borbu za opstanak u drugom stepenu srpskog klupskog fudbala.

 

Ipak, u prvih šest plej-aut mečeva, ekipa sa novosadskog "Satelita" zabeležena su tri trijumfa i isto toliko remija što je bilo dovoljno da se sačuva prvoligaški status, tako da poraz u poslednjm meču protiv gradskog rivala RFK Novog Sada 1921 (0:2), nije uticao na krajnji plasman "gatovaca".

Na kraju, sa skorom od 11 pobeda, 13 remija i isto toliko poraza, osovjena je ukupno 11. pozicija i Mladost GAT će i naredne sezone bio deo Prve lige Srbije.

Pred start priprema za novu sezonu "gatovci" su imenovali i novog šefa stručnog štaba. Novi trener novosadske ekipe postao je Nenad Mijailović.

Reč je o mladom tridesetpetogodišnjm stručnjaku koji na "GAT Arenu" stiže iz pančevačkog Železničara, a pre toga je samostalno vodio i OFK Vršac i lazarevačku Kolubaru.

Uz Nenada Mijailovića biće Ivica Milutinović, koji je ulogu asistenta obavljao u više klubova među kojima su OFK Vršac, Novi Pazar, Kolubara i Železničar. Zajedno su sarađivali u dva vojvođanska i lazarevačkom, dok je u Pazaru bio sa Draganom Aničićem.

Foto: FK Mladost GAT

Od njih se mnogo očekuje u novoj sezoni - pomoćni trener Ivica Milutinović i šef stručnog štaba Nenad Mijailović

 

- Nenad Mijailović:

Datum rođenja: 20. februar 1989. godine

Mesto rođenja: Vršac

Trenerska karijera: OFK Vršac (Vršac), Novi Pazar (Novi Pazar)-pomoćni trener, Kolubara (Lazarevac), Železničar (Pančevo)

Kada je reč o novoj sezoni, Mladost GAT u premijernom meču takmičarske 2024/25 godine gostuje na sremskomitrovačkoj "AdmiralBet Areni" ekipi Radničkog. Prvi meč na svom stadionu odigraće sedam dana kasnije protiv dojučerašnjeg superligaša, beogradskog Voždovca.

 

BONUS VIDEO: