FUTOG NEĆE BITI POZNAT SAMO PO KUPUSU: Sofeks se iz Novog Sada vraća pevajući - 90 minuta ih dele od promocije!


IZVOR: Vladimir Vorih - 15.06.2024 | 12:35


Nakon preokreta stigli su na korak od plasmana u elitu fudbala u "srpskoj Atini".

Foto: FK Sofeks
FUTOG NEĆE BITI POZNAT SAMO PO KUPUSU: Sofeks se iz Novog Sada vraća pevajući - 90 minuta ih dele od promocije!

Sjajna atmosfera vladala je na novosadskom stadionu "kraj industrijske zone" gde su fudbaleri domaćeg Železničara pred oko 500 ljubitelja fudbala dočekali futoški Sofeks.

 

Nadali su se domaćini da će u trećem međusobnom duelu u aktuelnoj sezoni konačno uspeti da zabeleže trijumf kojim bi načinili iskorak ka plasmanu u Prvu novosadsku ligu, ali do toga ipak nije došlo.

Železničar je uspeo da stigne do prednsti u ranoj fazi utakmice. Štrbac je u svom kaznenom prostoru nepropisno zaustavio Baljinca i za sudiju Petra Kaplijeva nije bilo dileme, pokazao je na belu tačku. Lavrek je bio siguran izvođač i domaćin je stigao do prednosti.

Ipak, do odlaska na odmor gosti uspevaju da stignu do rezultatskog egala. Marinković je bio brži od odbrane Železničara, natrčao je na jednu odbijenu loptu i sproveo je iza leđa golmana Lužajića.

Nastavak meča donosi potpunu dominaciju gostujuće ekipe koja preko Marrinkovića stiže do potpunog preokreta na isteku sat vremena igre, da bi Uroš Kutanjac u 85. minutu doneo i trecu radosta sastavu iz Futoga.

Na kraju, u nadoknadi vremena, Marinković je svojim trećim pogotkom zapečatio sudbiju domaćeg sastava.

Foto: FK Železničar Novi Sad

Teško će novosadski Železničar ovog proleća stići do elite

 

- Prva novosadska liga, baraž, prva utakmica:

Železničar (Novi Sad) - Sofeks (Futog) 1:4 (1:1)

Strelci: Lavrek 12`(11.m); Marinković 34`, 61`, 90+2`, U. Kutanjac 85`

Stadion: "kraj industijske zone", Novi Sad

Gledalaca: 500

Sudija: Petar Kaplijev

Železničar (Novi Sad): Lužajić, M. Vidaković, Spajić, Kurešević, Lončar (Bulatović), Baljinca (Luković), Predojević, Savin, Jovanović, Lavrek (D. Vidaković), Milosavljević (Mikan).

Sofeks (Futog): Ivić, Popović, Popadić (Tokin), Šumar, Štrbac, N. Kutanjac, Marinković, Milić, Bubulj (U. Kutanjac), Sofranin, Đerić.

Sastav iz Futoga se sada nalazi na pragu povratka u elitni rang novosadskog fudbala u koje msu se poslednji put takmičili u sezoni 2017/18 kada su osvojili četvrtu poziciju, ali su već naredne sezone odustali od takmčenja.

 

BONUS VIDEO: