SVE JE DOGOVORENO I PARAFIRANO: Beograd i Moskva ubuduće idu ruku, pod ruku - uspostavljena je saradnja prestoničkih saveza Srbije i Rusije! (FOTO GALERIJA)


IZVOR: Vladimir Vorih - 15.06.2024 | 12:56


Na obostrano zadovoljstvo.

Foto: FSB
SVE JE DOGOVORENO I PARAFIRANO: Beograd i Moskva ubuduće idu ruku, pod ruku - uspostavljena je saradnja prestoničkih saveza Srbije i Rusije! (FOTO GALERIJA)

Važna saradnja dva bratska saveza je sklopljena i u narednom periodu predviđene su zajedničke aktivnosti na dobrobit fudbala u obe prestonice, a poseban akcenat biće dat na organizaciju turnira, kao i na razmeni igrača i stručnog osoblja.

 

Rukovodstvo Fudbalskog saveza Beograda, predsednik Marko Zdravković i generalni sekretar saveza Miloš Mirković, su u društvu menadžera CEFT-a FSB Dalibora Zorka ugostili delegaciju Fudbalskog saveza Moskve, predsednika Startseva Aleksandra Anatolijevicča i njihovog generalnog direktora Nazarova Vitalij Dmitrieviča.

Tom prilikom je potpisan sporazum o saradnji na različitim poljima, a vođeni su i razgovori, gde smo imali priliku da razmenimo iskustva po pitanjima seniorskih i takmičenja u mlađim kategorijama, radu centara za obuku trenera oba saveza, kao i o radu sudijske organizacije.

POGLEDAJ GALERIJU

 

Poseban akcenat je stavljen na učestvovanju na turnirima koje organizuju savezi, susretima amaterskih reprezentacija, razmeni kadrova kao i uvođenju najbolje prakse i primeni najsavremenijih tehnologija za razvoj fudbala i njegove budućnosti.

Integritet takmičenja i njegova celokupna zaštita su teme koje će u budućnosti biti jako izazovne a oba saveza su namerna da se tom temom u budućnosti obavezno pozabave.

Popularizacija našeg sporta i zaštita svih učesnika (sportskih radnika, trenera, sudija, igrača i sl.) je jedan od glavnih zadataka svakog entiteta u čuijoj je nadležnosti organizovanje takmičenja i rukovođenja procesa koji su u vezi sa tim.

 

BONUS VIDEO: