ŠLAG NA TORTI: Prolećnih 14 od 14 - šampionska titula je proslavljena na terenu velikog rivala! (VIDEO)


IZVOR: Vladimir Vorih - 18.06.2024 | 15:25


Još jednom su pokazali da su ovog proleća nedodirljivi.

Foto: FK Bratstvo Bratmilovce
ŠLAG NA TORTI: Prolećnih 14 od 14 - šampionska titula je proslavljena na terenu velikog rivala! (VIDEO)

Fudbaleri Bratstva iz Bratmilovca nakon meča četvrtog kola u takmičarskoj 2023/24 godini kada su poraženi na domaćem terenu od ekipe Mladosti 1976 iz Donjeg Bunibroda, krenuli sa neverovatnom serijom u kojoj su na 23 odigrana susreta ostvarili 22 trijumfa uz samo jedan remi (Derbi 2016 Vlase 1:1), a sada su u poslednjem takmičarskom kolu, na gostovanju velikom rivalu Derbiju 2016, stigli do novog trijumfa kojim je serija pobeda produžena na 24 utakmice, a istovremeno je zabeležen i stoprocentni prolećni učinak.

 

Iako su mnogi očekivali da će fudbaleri Bratstva nešto ležernije ući u poslednji meč koji nije imao rezultatski značaj, a samim tim i ostaviti bodove na terenu velikog rivala, do toga nije došlo. 

Šampion je pružio još jednu dopadljivu partiju, a do prednosti je sastav iz Bratmilovca stigao već u desetom minutu susreta kada je Miroslav Mitić lob udarcem sa gotovo centra igrališta matirao Ivana Cvetkovića.

Samo tri minuta kasnije Predrag Stanković lepim udarcem sa distance uspeva da poravna rezultat, ali Miroslav Mitić u 20. minutu meča, nakon minijature u šesnaestercu domaćina, donosi novu prednost Bratstvu.

U samom finišu prvog poluvremena mreža Ivana Cvetkovića se zatresla i treći put, a strelac je ovoga puta "sa kreča" bio Marko Cakić.

Do kraja utakmice još po jedan gol na obe strane. Prvo je Predrag Stanković svojim drugim pogotkom uneo rezultatsku neizvesnost u derbi, da bi Žarko Petrović deset minuta pre poslednjeg sudijskog zvižduka, prvenscem u crveno-belom dresu, stavio tačku na ovaj meč, ali i kompletno prvenstvo koje je ekipa Bratstva iz Bratmilovca okončala trijumfalno.

 

 

Ovim trijumfom Fudbalski klub Bratstvo je, što se i pre poslednjeg meča znalo, sezonu okončalo na prvoj poziciji Međuopštinske jablaničke lige sa ukupno 76 osvojenih bodova, deset više u odnosu na najbližeg konkurenta i gol količnikom +50 (77:27).

Što se tiče pojedinaca, najbolji strelac ekipe jeste Stefan Kostić. Popularni Kepa je postigao 20 pogodaka, a sa navedenim ostvarenjem je i treći strelac ovosezonskog takmičenja. Marjan Jovanović je golman koji ima najviše utakmica bez primljenog gola, ukupno 11 mečeva.

Foto: FK Bratstvo Bratmilovce

Sezona je okončana trijumfom u velikom derbiju

 

Ono što su posebno u redovima Bratstva želeli da istaknu, jeste činjenica da su i u velikom derbiju imali podršku vernih navijača koji su kao i cele sezone davali igračima vetar u leđa.

Jedna uspešna sezona za sportski kolektiv iz Bratmilovca je okončana i sada se svi u klubu okreću ka predstojećim obavezama. Od jeseni će biti deo Jablaničke okružne lige u koju se vraćaju nakon dve sezone provedene u nižem stepenu takmičenja.

 

 

 

BONUS VIDEO: