ŠUMU ZAMENIO GRAĐEVINOM: Temelj za narednu sezonu je postavljen - "vukovi" kreću u pohod na titulu!


IZVOR: Vladimir Vorih - 18.06.2024 | 15:52


Cilje je sam vrh četvrtog stepena takmičenja.

Foto: Instagram.com/printscreen/beogradski_fudbal
ŠUMU ZAMENIO GRAĐEVINOM: Temelj za narednu sezonu je postavljen - "vukovi" kreću u pohod na titulu!

Fudbaleri Komgrapa prethodnu takmičarsku godinu u okviru Beogradske zone okončali su na petoj poziciji, a plasman u baraž za popunu višeg stepena takmičenja, beogradske grupe srpskoligaškog karavana, izmakao im je za svega pet bodova.

 

I pored činjenice da je ostvaren najbolji plasman na tabeli zonskog ranga takmičenja u prestonici u poslednjih šest sezona od kako se takmiče u četvrtom rangu, došlo je do promene na poziciji šefa stručnog štaba, a trenersku poziciju u Komgrapu preuzeo je doskorašnji trener Balkan Mirijeva Igor Ćebić koji stiže umesto Bojana Stojkovića.

Novi strateg Komgrapa je u razgovoru za "Sportski žurnal" objasnio kako je došlo do saradnje sa novim poslodavcima:

- Kada su čuli da sam slobodan i na preporuku mog kolege i dobrog prijatelja Bojana Stojkovića, ljudi iz uprave Komgrapa su me brzo kontaktirali. Vrlo lako smo se dogovorili o početku saradnje, jer nam se ambicije poklapaju. Oni žele da oforme ozbiljnu ekipu, čije osnove je Stojković već postavio prošle sezone i da nastave gde su stali, odnosno uključe se u borbu za titulu i plasman u Srpsku ligu Beograda.

O budućim ambicijama ne treba trošiti reči:

- Ambicije kluba su mi veoma bitne, jer uvek želim da se borim za prvo mesto. U skladu sa time, očekujem da Komgrap sledeće godine ponovo zaigra važnu ulogu. Sigurno je da će biti i pojačanja, ali o tome ću, u dogovoru sa upravom, detaljnije narednih dana. Sa radom bi, zvanično, trebalo da počnemo između 10. i 15. jula, zavisno od rasporeda za sledeću sezonu.

Na kraju se Ćebić osvrnuo i na rastanak sa dosadašnjim klubom, ekipom Balkan Mirijeva:

- Svakako da je prvi razlog prekida saradnje to što nismo uspeli da ostanemo u Zonskoj ligi. To ne ispunjava ni moje, ni ambicije kluba iz Mirijeva. Šteta je, jer je Balkan igrom i velikim brojem osvojenih bodova pokazao da zaslužuje mesto u četvrtom rangu. Nažalost, reorganizacija liga je takva da smo, uprkos dobrim rezultatima, ispali.

I Ćebić i Komgrap sada se nalaze na novom početku, a ciljevi su jasno proklamovani. Želja je da klub od jeseni 2025. godine krene u osvajanje srpskoligaških bodova.

 

BONUS VIDEO: