U NOVU SEZONU ULAZE ZNATNO SLABIJI: Do dogovora nije došlo - iskusni fudbaler traži novu sredinu!


IZVOR: Vladimir Vorih - 21.06.2024 | 14:21


Bio je jedan od najvažnijih šrafova smederevskog oklopa u prethodnih 12 meseci, ali će ovog leta ipak potražiti novu sredinu.

Foto: Starsport
U NOVU SEZONU ULAZE ZNATNO SLABIJI: Do dogovora nije došlo - iskusni fudbaler traži novu sredinu!

Fudbalski globtroter i pored činjenice da je nedavno proslavio svoj 35. rođendan ne namerava da "okači kopačke o klin", a nakon jednogodišnjeg nastupa u redovima Smedereva 1924, ima želju da potraži novu sredinu u kojoj će nastaviti karijeru.

 

Tokom dosadašnje karijere Nemanja Obradović je pored nekolicine srpskih klubova nastupao i u Severnoj Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Grčkoj, Ukrajini Finskoj, Mađarskoj, Uzbekistanu i Kazahstanu, a u takmičarskoj godini za nama u dresu "oklopnika" je odigrao 34 meča i bio strelac devet pogodaka, čime je i najbolji klupski strelac u prvoligaškom karavanu za sezonu 2023/24.

Smederevo 1924 tokom prethodne sezone nije uspelo da se izori za plasman u elitni rang srpskog klupskog fudbala, a kako se može saznati čelnici kluba su odlučili da podmade sastav koji će u narednom periodu "napasi" i sam vrh drugog stepena takmičenja i od kojeg se očekuje da u perspektivi bude okosnica ekipe koja će se ponovo vratiti na elitnu scenu.

Foto: Starsport

Pre dolaska u Smederevo Obradović je nosio dres novobeogradskog Radničkog

 

Usled navedenog Nemanja Obradović nakon godinu dana provedenih u redovima "oklopnika" napušta Smederevo, a u kraćem razgovoru za "Sportski žurnal" je izneo svoje utiske iz perioda provedenog u gradu na Dunavu:

- U Smederevu sam proveo sezonu za pamćenje, pamtiću je ne samo po golovima i osvajanju petog mesta, nego i po sjajnoj atmosferi, kako u ekipi tako i u klubu. Iako sam među poslednjima stigao, mogu da kažem da sam bio odlično prihvaćen i da je ovo jedna od retkih sredina iz koje nosim najlepše uspomene. Smatram da sam se igrama i golovima pošteno odužio i uspešno odradio jednogodišnji ugovor, koji mi je ovih dana istekao. Čelnici kluba, sa novim stručnim štabom, žele da podmlade ekipu i od srca im želim da se naredne sezone plasiraju u Super ligu, a meni preostaje da potražim novu sredinu.

Ostaje da se vidi kom jatu će se privoleti iskusni napadač, a treba podsetiti da Smederevo 1924 i naredne jeseni kreće u žetvu prvoligaških bodova, a svoj prvi meč odigraće trećeg dana meseca avgusta kada će ugostiti ekipu OFK Vršca.

 

BONUS VIDEO: