ZALOG ZA BUDUĆNOST: Cilj je poznat - u novoj sezoni postaviti temelje za narednu!


IZVOR: Vladimir Vorih - 21.06.2024 | 18:56


Iako se godinama unazad nalaze pri samom vrhu srpkoligaškog karavana, klub nikako da načini presudni korak ka višem rangu.

Foto: FK Zvezdara
ZALOG ZA BUDUĆNOST: Cilj je poznat - u novoj sezoni postaviti temelje za narednu!

Fudbaleri Zvezdare i tokom prethodne takmičarske godine doživeli su reprizu sezone 2022/23. Ponovo su popularne "bulke" jesenji deo šampionata odigrale na maestralan način i predstavljale su glavnog konkurenta za osvajanje šampionskog pehara i plasmana u Prvu ligu Srbije, ali je proleće još jednom uvelo ekipu u turbulentan period.

 

Na kraju su fudbaleri Zvezdare takmičenje okončali sa skorom od 13 pobeda, osam remija i devet poraza, što ime je donelo treću poziciju na tabeli beogradske grupe srpskoligaškog karavana sa čak 22 boda manje u odnosu na šampiona iz Gornje varoši.

Kako su istakli u klubu, nova takmičarska godina doneće i potpuni zaokret u klupskom funkcionisanju, a u tom cilju na poziciju šefa stručnog štaba imenovan je Dragan Radojević.

Foto: Privatna arhiva/Ivan Lovrić

Novi tandem vodi "bulke" ka vrhu srpskoligaškog karavana

 

Tim povodom medijima se obratio i sportski direktor kluba sa stadiona u Ulici Ljubice Luković, Ivan Lovrić:

- Naš klub je poznat po tome da pruža šansu mladim igračima i trenerima. Štaviše, Zvezdaru su u minulom periodu mahom vodili stručnjaci kojima je to bio prvi seniorski angažman na poziciji šefa struke, a tako će biti i sada, sa Radojevićem. Poslednjih meseci radio je kao prvi pomoćnik Ivana Tasića, sa kojim smo se sporazumno razišli - istakao je Lovrić i dodao:

- Želimo da podmladimo ekipu i smatramo da je Radojević pravo rešenje. Do nedavno je duže vreme radio u omladinskoj školi obrenovačkog Radničkog, gde je potom bio i pomoćnih Dejanu Đuričiću, u prvom timu. Mlad je i posvećen edukaciji, poseduje „A“ i već teži „PRO“ trenerskoj licenci. Hoćemo da Zvezdara prevashodno bude odskočna daska onima koji se najbolje pokažu. Ukoliko se ponovo desi da nam jesenji rezultati ostave prostora, potrudićemo se da uradimo i nešto više, ali je generalno cilj da u ovoj sezoni udarimo dobru podlogu za narednu.

Foto: FK Zvezdara

Očekivanja od "bulki" su uvek maksimalna

 

Na kraju je Ivan Lovrić u razgovoru za "Sportski žurnal" istakao:

- U mesecima pred nama radićemo i na unapređenju infrastrukture, upravnoj zgradi i teretani, što bi fudbalerima obezbedilo najbolje moguće uslove za rad. Takođe, pažnja će biti posvećenja školi, pokušaćemo da sa našim omladincima i kadetima napadnemo viši rang. Pioniri su sada bili blizu, stali su u baražu. Svakako, talentovani momci dobrodošli su da nam se pridruže.

Da podsetimo, pripreme prvog tima "bulki" za novu sezonu počinju 12. jula, a kako su u klubu istakli do tada će biti jasnija slika o igračkom kadru za predstojeću sezonu. Tokom pripremnog perioda planirano je da se odigra i šest kontrolnih mečeva, a o protivnicima i terminima odigravanja, javnost će biti blagovremeno obaveštena.

 

BONUS VIDEO: