NISU IMALI MILOSTI: Odluka disciplinskih organa bila je žestoka! Dva kluba u novo prvenstvo ulaze sa -9 bodova!


IZVOR: Vladimir Vorih - 22.06.2024 | 15:51


Već sada je jasno da im prestoji borba za očuvanje statusa.

Foto: FK FAP Priboj
NISU IMALI MILOSTI: Odluka disciplinskih organa bila je žestoka! Dva kluba u novo prvenstvo ulaze sa -9 bodova!

Srpska liga Zapad godinama unazad predstavlja jedno od najkvalitetnijih takmičenja u okviru nacionalnog klupskog fudbala, a pored neizvesne borbe za šampionski pehar i plasman u prvoligašku konkurenciju, velika borba vodi se i u donjem delu tabele, gde se ekipe nadaju opstanku.

 

Prethodnu sezonu obeležila je borba čačanskog Borca 1926 i pribojskog FAP-a za sam vrh tabele, a ništa manje interesantno nije bilo u borbi za goli srpskoligaški život, nakon kojeg su ekipe Tutina, Sloge 33 iz Petrovca na Mlavi, Vrelo Sporta i OFK mihajlovca morale da se presele u zonski takmičarski rang.

Međutim, iako je takmičenja okončano pre gotovo tri nedelje, ono je dobilo epilog tek danas nakon odluke Disciplinskih organa Fudbalskog saveza Regiona zapadne Srbije.

Naime, velika bura se podiogla oko utakmice pretposlednje 29. takmičarske runde u kojoj je ekipa Omladinca u Zablaću dočekala Real iz Podunavaca, a susret je na zelenom tepihu okončan rezultatom 3:1 u korist domaće ekipe.

Postupajući po članu 80. disciplinskog prvailnika Fudbalskog saveza Srbije, disciplinski sudija FS Regiona zapadne Srbije odlučio je da kazni aktere oduzimanjem po devet bodova.

Foto: FK Omladinac Zablaće

Detalj sa spornog meča Omladinac (Zablaće) - Real (Podunavci) 3:1

 

U obrazloženju odluke stoji:

- Na osnovu prijave oficira za integritet, izveštaja komisije za anlizu integriteta igre, dostavljenih snimaka, prikupljeni su jasni i neoborivi dokazi da u pomenutom meču nije bilo sve u duhu propisa, pa se reagovalo oduzimanjem po devet bodova klubovima u narednom prvenstvu.

Usledilo je i dodatno obrazloženje:

- U ovom slučaju odustalo se od dosadašnje prakse oduzimanja 12 bodova pobedniku i devet poraženoj ekipi. Kaže se u obrazloženju da takva kazna ne bi imala efekta pošto bi Real sa devet bodova manje bio u povlašćenom položaju.

Ono što je jasno Omaldinac i Real u sezonu 2024/25 ulaze sa devet bodova zaostatka u odnosu na ostale rivale, što ih svakako stavlja u položaj da već sada moraju razmišljati o očuvanju golog srpskoligaškog života.

 

BONUS VIDEO: