ODLUKA FSS STUPA NA SNAGU: Klubovi jednu stvar više neće moći da rade! U slučaju da se ogluše o pravila, kazne će biti drakonske!


IZVOR: Vladimir Vorih - 23.06.2024 | 15:18


Nova pravila prevashodno će uticati na niželigaške klubove u Srbiji.

Foto: Facebook.com/Srbijasport.net
ODLUKA FSS STUPA NA SNAGU: Klubovi jednu stvar više neće moći da rade! U slučaju da se ogluše o pravila, kazne će biti drakonske!

Sve oči fudbalske javnosti u Srbiji usmerene su na utorak 25. jun kada će naša fudbalska reprezentacija odigrati odlučujući meč na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu koje se od 14. juna do 14. jula održava u Nemačkoj.

 

Izabranici selektora Dragana Stojkovića u prva dva meča grupe C ostvarili su po jedan remi (Slovenija 1:1) i poraz (Engleska 0:1), tako da im je za plasman u nokaut fazu neophodan trijumf nad selekcijom Danske, mada po nekim kalkulacijama, ukoliko se i drugi rezultati poklope, "orlove" i jedan bod protiv Skandinavaca može odvesti među 16 najboljih evropskih selekcija.

Istovremeno, fudbalski klubovi širom Srbije nalaze se na manje, ili više zasluženom odmoru, ali pojedine će prilično iznenaditi odluka Fudbalskog saveza Srbije o pravilu koje će se primenjivati sa početkom nove takmičarske godine.

O novinama organi saveza su informisali javnost:

- Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije, na sednici održanoj 27. maja 2024. godine, doneo je novi Pravilnik o fudbalskim takmičenjima - stoji na početku obaveštenja, a zatim se odluka i obrazlaže:

- Ovim dokumentom načinjeno je nekoliko izmena u odnosu na raniji propis, a jedna od najbitnijih izmena propisuje, u članu 23. stav 3, da licencirani trener, koji je istovremeno registrovan kao igrač istog kluba, na jednoj utakmici može obavljati samo jednu ulogu.

Foto: FSS

Odluka IO FSS stupa na snagu

 

Na kraju nadležni organi Fudbalskog saveza Srbije naglašavaju da će se kršenje ove odredbe, strogo kažnjavati:

- U članu 61. stav 1. tačka 17. istog Pravilnika, propisano je da će, ukoliko trener nastupi kao igrač suprotno odredbama člana 23, takmičarski organ registrovati utakmicu službenim rezultatom 3 : 0 (par-forfe) u korist protivničkog kluba.

Navedeno stupa na snagu sa prvom takmičarskom rungom u svim srpskim ligama.

 

BONUS VIDEO: