ŠAMPION IMA SVOG VERONA: Organizator igre Zemunaca u mnogome podseća na slavnog Argentinca! (FOTO)


IZVOR: Vladimir Vorih - 23.06.2024 | 17:43


Svaka podudarnost nije slučajna.

Foto: Instagram.com/juansebastian.veron
ŠAMPION IMA SVOG VERONA: Organizator igre Zemunaca u mnogome podseća na slavnog Argentinca! (FOTO)

Krajem XX i u prvoj decenije XXI veka Huan Sebastijan Veron je žario i palio evropskim fudbalskim terenima.

 

Kada je sada već davne 1996. godine prvi put stigao na Stari kontinent gde je poneo dres Sampdorije iz Đenove, u narednoj deceniji predstavljao je jednog od najboljih veznih defanzivaca u Evropi, a tokom tog perioda noseći opremu Parme, Lacija, Mančester junajteda, Čelsija i Intera osvojio je veliki broj trofeja koje je teško i pobrojati.

Karijeru tokom koje je zabeležio 72 nastupa u dresu argentinskog nacionalnog tima uz devet postignutih pogodaka, okončao je u Estudijantesu iz La Plate, klubu u kojem je i potrčao prvi put za "bubamarom".

Priča o Huanu Sebastijanu Veronu samo je uvod vezan za defanzivnog veznog igrača Zemuna Nikolu Jovanovića, kojeg mnogi porede upravo sa slavnim Argentincem.

Foto: FK Zemun

Zemunski Veron - Nikola Jovanović

 

Dvadesetosmogodišnji Jovanović u Gornju varoš je stigao leta 2023. godine iz redova velikog rivala, beogradskog Rada i u takmičarskoj 2023/24 godini bio je jadan od važnih šrafova u pohodu plavo-zelenih ka šampionskoj tituli u beogradskoj grupi srpskoligaškog karavana i plasmanu u Prvu ligu Srbije.

Da podsetimo, Zemun je nedavno završenu sezonu okončao sa skorom od 21 pobeda šest remija i tri porazai sa ukupno 69 osvojenih bodova, prvi je "presekao vrpcu" šset koraka ispred glavnog konkurenta, ekipe Teleoptika.

U trofejnoj sezoni Zemunaca Nikola Jovanović je odigrao ukupno 28 mečeva. Na terenu je proveo ukupno 1.847 mionuta, a istovremeno bespoštedni borac zabeležio i pet nastupa u okviru Kup FS Beograda.

Ono što treba naglasiti, jeste činjenica da se Zemun nakon tri godine vraća u prvoligašku konkurenciju, a rukovodstvo kluba se na tome sigurno neće zadovoljiti, s obzirom da je plan da se u Gornjoj varoši u što skorije vreme igra i elitni rang.

 

BONUS VIDEO: