"OSTAJEM DA ISPIŠEMO ISTORIJU": Neuspeh je već zaboravljen! "Omoljički Juventus" se ozbiljno priprema za pohod ka tituli!


IZVOR: Vladimir Vorih - 23.06.2024 | 18:28


Nekadašnji reprezentativac naše zemlje ne želi da ode iz kluba neobavljenog posla.

Foto: Republika
"OSTAJEM DA ISPIŠEMO ISTORIJU": Neuspeh je već zaboravljen! "Omoljički Juventus" se ozbiljno priprema za pohod ka tituli!

Fudbaleri Mladosti iz Omoljice nisu uspeli u nedavno okončanoj Vojvođanskoj ligi Istok da stignu do osvajanja pozicije koja vodi u viši takmičarski rang, a san o plasmanu u Srpsku ligu Vojvodina, ostao je nedosanjan i nakon baraž dvomeča sa Hajdukom iz Divoša.

 

I ovoga puta portal Republika.rs je imao tu čast da razgovara sa trenerom omoljičkog kluba i nekadašnjim reprezentativcem tadašnje SR Jugoslavije, Petrom Divićem koji se uvek rado odazove na naš poziv:

- Jednostavno nismo imali sreće. Žreb nam je za protivnika u baražu dodelio Hajduk iz Divoša, ubedljivo najskuplju i najkvalitetniju ekipu od svih koje smo mogli dobiti. Slobodno mogu reći da ekipa iz Divoša već sada poseduje kvalitet i za nastupe u Prvoj ligi Srbije - istakao je Petar Divić i dodao:

- U odnosu na njih, mi smo zonaši. Mi imamo samo trojicu, četvoricu fudbalera koji bi mogli da igraju u srpskoligaškoj konkurenciji, dok rukovodstvo Hajduka ulaže mnogo novca, ali i rada i truda i sasvim su zasluženo tu gde jesu.

Mnogi su pomislili da će Petar Divić nakon dva poraza rezultatom 2:0 u baražu, napustiti redove "omoljičkog Juventusa"?

- Po okončanju sezone imao sam želju da se okušam u višem takmičarskom rangu. Bilo je i nekih ponuda, ali su one stigle od klubova koji nemaju ambicija da se uključe u borbu za vrh tabele, što je moja izričita želja. Razgovarao sam sa ljudima u Mladosti i želje su nam se poklopile. Klub ima ambiciju da naredne sezone napadne šampionsku titulu, a ja želim da budem deo pisanja klupske istorije i da zajedno prvi put uvedemo ekipu u treći stepen takmičenja.

Foto: Republika

Ovog proleća smo već imali priliku da razgovaramo sa Petrom Divićen na stadionu u Omoljici

 

Veliki posao predstoji ovog leta:

- Upravo tako. Radi se na jačanju ekipe. Svi u klubu smo sada posvećeni tome da pronađemo adekvatna pojačanja koja će odgovoriti ambicijama u novoj sezoni. Ja imam dogovor sa predsednikom da ostanem do decembra, s obzirom da tada postoje i neke priče o eventualnom inostranom angažmanu, ali sve je to na dugačkom štapu. Sada sam posvećem ekipi i želji da donesemo pehar u Omoljicu.

Neizbežna tema svakako je aktuelno Evropsko prvenstvo i odlučujući meč u grupi koji naša reprezentacija igra u utorak 25. juna sa selekcijom Danske?

- Kao i svi, očekujem da naši fudbaleri konačno naprave nešto na velikom takmičenju, ali moram istaći da nas dosadašnjim paritjama i nisu uverili da to i mogu. Ne bih posebno ulazio u analizu igre, ali verujem da sada kada smo pod pritiskom da moramo, možemo ostvariti ono što svi očekujemo. Lično se nadam remiju sa Dancima i da nam se poklope određeni rezultati kako bi izbegli drugu poziciju u grupi i duel sa Nemcima u osmini finala - zaključio je Petar Divić koji će, svi se nadaju, biti prvi trener "omoljičkog Juventusa" koji je ovu ekipu uveo u Srpsku ligu Vojvodina.

Jedno je jasno, naredne sezone u Omoljici će se igrati strašan fudbal, a mi ćemo biti tu da ispratimo istorijsko ostvarenje plavo-belih.

 

BONUS VIDEO: