POVERENJE JE UKAZANO MLADOM STRUČNJAKU: Crveno-beli će se vratiti na mesto koje im pripada! Ciljevi su već sada jasno proklamovani!


IZVOR: Vladimir Vorih - 24.06.2024 | 15:06


Okrenuta je nova stranica klupske istorije.

Foto: Privatna arhiva/Dušan Cvetković
POVERENJE JE UKAZANO MLADOM STRUČNJAKU: Crveno-beli će se vratiti na mesto koje im pripada! Ciljevi su već sada jasno proklamovani!

Fudbaleri beogradskog Sinđelića iza sebe imaju prilično turbulentnu sezonu koja nije okončana na način kako su želeli svi na stadionu u Ulici Vojislava Ilića.

 

U okviru Srpske lige Beograd, crveno-beli sa Vračara su zabeležili skor od osam pobeda, sedam remija i čak 15 poraza, što im je donelo ukupno 31 osvojeni bod i tek 14. poziciju na tabeli koja je automatski značila selidbu u niži rang takmičenja Beogradsku zonu u koju se popularni "sinđa" vraća nakon dve godine egzistiranja među trećeligašima.

Usled loših rezultata, nakon ubedljivog poraza od surčinskog Jedinstva rezultatom 0:5, tadašnji trener Milan Ćulum je polovinom meseca maja napustio kormilo crveno-belih, a u tom momentu priliku da zakorači u seniorski fudbal dobio je mladi trener Dušan Cvetković.

U poslednja dva prvenstvena susreta u takmičarskoj 2023/24 godini, dvadesetdevetogodišnji stručnjak nije imao prilike da značajnije utiče na klupska ostvarenja. Sinđelić je pretrpeo nova dva poraza (Teleoptik 0:3 i GDP Polet Dorćol 1:4), ali je i porad navedenog dobio poverenje klupske uprave i sedeće na klupi kluba sa stadiona u Ulici Vojislava Ilića i tokom naredne sezone.

Foto: Privatna arhiva/Dušan Cvetković

Cvetković je dobio poverenje uprave kluba

 

- Dušan Cvetković:

Datum rođenja: 23. februar 1995. godine

Mesto rođenja: Smederevo

Igračka karijera: Mladi radnik 1926 U-19 (Požarevac), Radnički (Valjevo), BASK (Beograd), Sloga (Kraljevo), OFK Mihajlovac (Mihajlovac), OFK Šapine (Šapine), Zlatibor (Čajetina), Drina (Ljubovija), Borac 1932 (Ralja)

Tim povodom u razgovoru za "Sportki žurnal", sekretar FK Sinđelić MArko Maksimović je izjavio:

- Još nismo definisali početak priprema, biće to između 10. i 14. jula. Na našem stadionu imamo odlične uslove za razvoj mladih, a otvoreni smo i za iskusnije igrače. Cvetković ima punu podršku svih struktura kluba, poznajemo njegov sistem, posvećen je radu i očekujemo uspešne rezultate u novoj sezoni.

Kako su u klubu istakli, cilj za predstojeću sezonu je plasman u vrhu Beogradske zone, a ukoliko se ukaže prilika, crveno-beli će pokušati da se ekspresno vrate u trećeligaški karavan.

 

BONUS VIDEO: