IZBORNA SKUPŠTINA JE REKLA SVOJE: Aktuelni predsednik dobio poverenje - na čelu kluba ostaje do 2028. godine!


IZVOR: Vladimir Vorih - 08.07.2024 | 12:19


Prmena na čelu kluba ipak neće biti.

Foto: Starsport
IZBORNA SKUPŠTINA JE REKLA SVOJE: Aktuelni predsednik dobio poverenje - na čelu kluba ostaje do 2028. godine!

I pored sezone za zaborav, Ivanjičani su ukazali poverenje aktuelnom rukovodstvu.

 

Iako su prethodnu superligašku sezonu okončali sa samo bodom manje u odnosu na niški Radnički koji je uspeo bez baraža da obezbedi opstanak u superligaškom društvu, Ivanjičani su bili apsolutni favoriti u doigravanju za opstanak, ali su doživeli bolan neusmeh u dvomeču sa Tekstilcem iz Odžaka, čime se nakon dve sezone vraćaju u drugoligaško društvo.

Navedeno ostvarenje svakako predstavlja veliki neuspeh za klub sa stadiona "kraj Moravice" i on će doneti velike promene kada je igraki kadar u pitanju, ali istovremeno je ukazano poverenje stručnom i rukovodećem kadru.

Još od ranije je poznato da će Radovan Ćurčić ostati na klupi Javor-Matisa, ali je postojala mogučnost da Ivanjičani u naredni period uđu sa novim čelnikom. Međutim, Izborna Skupština je donela odluku koja je potvrđena glasovima delegata, tako da će dosadašnji predsednik Dragomir Lazović ostati na čelu Javor-Matisa i u novom mandatu koji će trajati do 2028. godine.

Kako je novi, stari čelnik Javor-Matisa istakao, klub je zadovoljan činjenicim da su u prethodne četiti godine, tri puta bili učesnici elitnog ranga srpskog fudbala, ali da je primarni cilj u ovom momentu ekspresan povratak u superligašku konkurenciju, formiranje sastava koji bi omogućio klubu da bude standardni član elite, kao i finansijska konsolidacija.

Foto: FK Javor-Matis Ivanjica/Tomislav Đurović

Radovi na stadionu "kraj Moravica" u Ivanjici

 

Istakao je Lazović kao veliki uspeh i izgradnju pomočnog terena sa veštačkom travom, ali i naglasio nadu da će lokalna samouprava u predstojećem periodu pomoći funkcionisanje kluba koji predstavlja glavnu kariku u afirmaciji samog grada Ivanjice.

Treba podsetiti da su u toku ozbiljni infrastrukturni radovi na promeni travnate podloge na glavnom terenu stadiona "kraj Moravice", tako da će igrači imati daleko bolje uslove za trening i odigravanje mečeva od naredne jeseni.

Kada je reč o premijeri Ivanjičana u Prvoj ligi Srbije nakon dve sezone, izabranici trenera Radovana Ćurčića 3. avgusta gostuju Zemunu u Gornjoj varoši, da bi sedam dana kasnije "išli na noge" OFK Vršcu, nakon čega sledi prvi meč u Ivanjici meč protiv zeleno-belih iz Inđije.