UOČI SEZONE VELIKIH NEPOZNANICA: Od jeseni će sve biti drugačije! Nakon pomoći Crvene zvezde, klub predstavio i novog šefa struke!


IZVOR: Vladimir Vorih - 08.07.2024 | 16:46


U Velikoj Plani očekivanja su velika i pored činjenice da predtojeća takmičarska godina donosi pregršt novina.

Foto: FK Morava Velika Plana
UOČI SEZONE VELIKIH NEPOZNANICA: Od jeseni će sve biti drugačije! Nakon pomoći Crvene zvezde, klub predstavio i novog šefa struke!

Fudbaleri Morave iz Velike Plane prethodnu takmičarsku 2023/24 godinu u okviru Zone Podunavsko-šumadijske okončali su na trećoj poziciji i pored činjenice da su jedan deo jesenjeg dela šampionata proveli na liderskoj poziciji i smatrani su jednim od favorita za plasman u viši takmičarski rang, Srpsku ligu Zapad.

 

Međutim, u nastavku borbe za bodove sastav iz Velike Plane nije uspeo da izdri u trci sa neprikosnovenim komšijama iz Markovca, ali je zahvaljujući ostvarenjima u kup takmičenjima gde su osvojeni trofeji u Kupu FS Velike Plane i FS Pomoravskog okruga, sezona okarakterisana kao uspešna.

Po okončanju takmičarske godine stadion u Velikoj Plani j zasijao u novom ruhu, s obzirom da su na tribini postavljene stolice koje su u klub stigle kao pomoć zvaničnog srpskog šampiona, ekipe Crvene zvezde. Ukupno je postavljeno 300 stolica koje će svakako omogućiti ljubiteljima fudbala veći konfor tokom utakmica.

Foto: FK Morava Velika Plana

Stolice su u Veliku Planu stigle sa beogradske Marakane

 

Ekipa Morave predstavila je i novog šefa stručnog štaba.

Reč je o pedesetdevetogodišnjem Goranu Uroševiću, iskusnom stručnjaku koji koji je beležio sjajne rezultate u redovima Radničkog iz Svilajnca u istočnoj grupi srpskoligaškog karavana, a koji je u svetu fudbala poznat po nadimku Čiva.

Foto: FK Morava Velika Plana

Goran Urošević - novi trener FK Morava

 

Ono što svakako donosi veliku dozu neizvesnosti pred predstojeću sezonu, jeste činjenica da je došlo do potpune reorganizacije zonskog takmičarskog ranga. Umesto nekadašnje četiri grupe sa po 16 ekipa, formirane su tri lige sa 14 klubova što će svakako uticati na povećanje kvaliteta u četvrtom rangu takmičenja i ostaje da se vidi kako će se u novoj sezoni snaći fudbaleri iz Velike Plane.

 

BONUS VIDEO: