VELIKI DAN ZA ŠABAČKI KLUB: Mačva proslavila krsnu slavu i ispisala nove stranice klupske istorije! (FOTO GALERIJA)


IZVOR: Vladimir Vorih - 21.09.2024 | 16:31


Dan koji će biti upisan u analima kluba iz grada na Savi.

Foto: FK Mačva Šabac
VELIKI DAN ZA ŠABAČKI KLUB: Mačva proslavila krsnu slavu i ispisala nove stranice klupske istorije! (FOTO GALERIJA)

Fudbaleri šabačke Mačve sjajno su startovali u aktuelnoj sezoni. U prvih sedam takmičarskih mečeva zabeležili su šest pobeda i u ovom momentu nalaze se na deobi prve pozicije u Prvoj ligi Srbije, zajedno sa ekipom RFK Grafičara.

 

Navedene dve ekipe su time istakle glavnu kandidaturu za plasman u elitni rang srpskog fudbala i ne bi bilo uopšte čudno da aktuelna situacija na tabeli ostane i do samog kraja borbe za bodove, s tim što bi Šapčani i "grafosi" odlučili o nosiocu šampionskog pehara.

Pored sportskih rezultata na terenu, klub poklanja veliku pažnju i tradiciji, a današnjem danu (subota, 21. septembar) poklanja se velika pažnja.

Današnji veliki praznik Mala Gospojina od velikog je značaja za klub i sve u klubu, s obzirom da je to i klupska slava, ali i dan kada su Šapčani pre 105. godina odigrali svoju prvu fudbalsku utakmicu. Tim povodom iz kluba su se javnosti obratili kratkim saopštenjem:

- Danas obeležavamo klupsku slavu Malu Gospojinu i 105. rođendan Fudbalskog kluba Mačva. Veoma smo ponosni na tradiciju i nasleđe koje duže od jednog veka čuvamo i negujemo. POGLEDAJ GALERIJU

 

Istovremeno je klub obavestio jvnost da od meč sa beogradskim Voždovcem uspostavlja novu tradiciju.

Fudbalski klub Mačva sa ponosom nosi nadimak "provincijski Urugvaj", a od navedenog meča ekipa će nastupati u bojama sportske opreme urugvajske fudbalske reprezentacije. 

- Svaki naš korak u budućnosti biće u bojama provincijskog Urugvaja - istakli su Šapčani.

Foto: FK Mačva Šabac

Ubuduće će nositi opremu u bojama urzgvajskog nacionalnog tima

 

Da podsetimo, ekipu Mačve nakon duela sa Voždovcem očekuje gostovanje Zemunu u Gornjoj varoši, a prvog vikenda u oktobru u grad na Savi stiže još jedan doskorašnji superligaš, ivanjički Javor-Matis.

 

 

 

BONUS VIDEO: