KAMENI ISPISAO ISTORIJU! Klub iz Ašanje prvi put u glavnom žrebu kupa Srema! (FOTO GALERIJA)


IZVOR: Miloš Orošić - 26.09.2024 | 02:31


Nakon 78 godina postojanja FK Kameni je ostvario plasman u 1/16 finala Kupa Srema.

Foto: Kameni Ašanja
KAMENI ISPISAO ISTORIJU! Klub iz Ašanje prvi put u glavnom žrebu kupa Srema! (FOTO GALERIJA)

Odigrana je utakmica polufinala pretkola kupa Srema, Kameni iz Ašanje slavio je kao domaćin protiv Fruškogorca iz Krčedina rezultatom 4:0, i tako se uz Slogu iz Erdevika prvi put u istoriji kluba plasirao u glavni žreb kupa Srema.


 

Posle osvajanja Kupa OFL Pećinci pobedama u polufinalu nad FK Hajduk Šimanovci (3:1) i u finalu nad FK Graničar Obrež (5:4 posle penala), kao nagrada za trud i rad svih igrača, članova stručnog štaba i članova UO kluba u pretkolu Kupa PFS Srem savladani su FK Polet Nikinci (5:2) i danas FK Fruškogorac Krčedin (4:0) što je značilo da se istorija ispisala u Ašanji.

Današnja utakmica na terenu "Vlada Obradović" počela je ispitivanjem snaga na sredini terena, ali ubrzo je Kameni preuzeo inicijativu i krenuo svim silama u napad kao što je i najavljivano da će izaći u najjačem sastavu na teren i ozbiljno shvatiti kup. 

Ispisana istorija u Ašanji

 

Već u 23.minutu viđen je najlepši trenutak na utakmici kada je Damir Zeković nakon jedne izbačene lopte od strane odbrane Fruškogorca uhvatio fantastičan volej udarac sa dvadesetak metara i poslao pravu “bombu” u gol nemoćnog golmana gostiju. 
Nakon tog gola nastavili su se napadi Kamenog, a nagrada za ofanzivnu igru stigla je u 35.minutu kada je Svetislav Knežević rutinski plasirao loptu u mrežu golmana Trtice posle odlično izgradjene akcije koji je istini za volju bio iznuđeno rešenje trenera Željka Kozine na golu Krčedinaca . U 42.minutu treći gol za Kameni postigao je Dejan Vasić glavom, posle udarca iz ugla koji je izveo Jovan Đuran.

 

POGLEDAJ GALERIJU

 

 Drugo poluvreme obe ekipe su odigrale u dosta slabijem ritmu, kao da se samo čekao poslednji sudijski zvižduk od samog starta drugog poluvremena. Monotoniju na terenu razbio je igrač utakmice Dejan Vasić u 75 minutu igre za konačnih 4:0. Do kraja utakmice domaći tim je propustio još jednu izglednu priliku kada je pogođena stativa gola Fruškogorca. 

Odsviran je kraj i moglo je da počne veliko slavlje u Ašanji,igrača, navijača, stručnog  štaba i naravno uprave kluba jer je ostvaren istorijski rezultat.

 

BONUS VIDEO: