PRŠTAĆE NA SVE STRANE: U Gornjoj varoši je pobeda jedina opcija - podela bodova nikoga ne zadovoljava!


IZVOR: Vladimir Vorih - 27.09.2024 | 16:45


Ambicije su im identične.

Foto: FK Zemun
PRŠTAĆE NA SVE STRANE: U Gornjoj varoši je pobeda jedina opcija - podela bodova nikoga ne zadovoljava!

Jedan od derbija devete takmičarske runde u okviru Prve lige Srbije biće odigran na stadionu u Gornjoj varoši gde će se sastati ekipe koje se nalaze na različitim stranama tabele, ali koje u predstojećem duelu žele da stignu do važnih bodova kojima bi se približile ostvarenju zacrtanih ciljeva.

 

Fudbaleri Zemuna vratili su se ove godine u drugi stepen srpskog klupskog fudbala nakon tri godine egzistiranja u trećeligaškom karavanu, ali početni rezultati u novoj sezoni nisu na nivou željenih ostvarenja.

Gornjovarošani su u prvih osam takmičarskih mečeva ostvarili skor od svega jedne pobede, četiri remija i tri poraza, tako da sa sedam osvojenih bodova u ovom momentu zauzima poziciju koja po okončanju prvenstvenih borbi vodi u niži stepen takmičenja.

Sa druge strane ekipa šabačke Mačve je u uvodnim mečevima istakla glavnu kandidaturu za osvajanje šampionskog pehara u nakon sedam pobeda i jednog poraza i ukupno 21 osvojenog boda, drži lidersku poziciju, tri koraka ispred najbližih pratilaca beogradskog RFK Grafičara i novosadske Mladosti GAT.

 

 

- Prva liga Srbije, 9. kolo:

Zemun (Zemun) - Mačva (Šabac)

Stadion: Gradski stadion u Zemunu

Datum: Nedelja, 29. septembar

Početak: 15 časova

Treba napomenuti da će predstojeći duel biti prvi meč dve ekipe nakon unih pet i po godina. Tog 25. aprila 2019. godine Zemun je u gradu na Savi zabeležio ubedljiv trijumf rezultatom 5:1, dok je poslednji meč dve ekipa u Zemunu odigran 23. febrauara 2019. godine i završen je podelom bodova, rezultatom 0:0.

Svi navedeni mečevi odigrani su u okviru elitnog ranga srpskog klupskog fudbala.

 

 

 

BONUS VIDEO: