PROVINCIJSKI URUGVAJ NASTAVLJA DA GAZI! Lider na tabeli rutinski u Gornjoj Varoši!


IZVOR: Miloš Orošić - 29.09.2024 | 16:56


Mačva bez muke slavila u Zemunu, Abdulahi dva puta u metu.

Foto: FK Mačva Šabac
PROVINCIJSKI URUGVAJ NASTAVLJA DA GAZI! Lider na tabeli rutinski u Gornjoj Varoši!

U devetom kolu Prve lige Srbije u Gornjoj Varoši Mačva je pobedila Zemun rezultatom....


 

Po veoma teškom terenu usled kiše koja pada u čitavoj Srbiji već više od 24 časa poslednjeplasirani Zemun dočekao je lidera na tabeli Mačvu iz Šapca. Dok je teren u Zemunu još bio koliko toliko u dobrom stanju, i dok se moglo odigrati "od noge do noge" viđena je lepa igra, sa  dosta dinamike, a jedini gol u prvom poluvremenu viđen je u 25.minutu kada je  Sani Abdulahi pogodio mrežu domaćeg tima.

U poslednjih 15 minuta prvog poluvremena više je bilo priče sa sudijom Jelenom Cvetković i koškanja igrača međusobom nego prave igre. U poslednjem napadu u prvom poluvremenu veliku priliku za Mačvu da dođe do dva gola prednosti propustio je Luka Pejović. 

Drugo poluvreme je počelo u dobrom tempu, a na startu nastavka Zemun je krenuo bolje, i imao nekoliko uzastopnih napada, na drugoj strani u 50.minutu Stefan Đurić je loše šutirao glavom sa šest-sedam metara. U 55.minutu, ponovo su igrači Zemuna vršili pritisak na Jelenu Cvetković da pokaže na belu tačku za domaće, umesto toga Bratislav Đokić je dobio žuti karton zbog prigovora.


 

U 59.minutu posle kontranapada koji je obećavao, igrači Mačve su se spretljali i Srnić je šutirao preko gola. Popović je imao veoma dobar solo prodor u 65.minutu ali kada je treba da centrira izgubio je snagu. U tim trenucima više je lopta bila u posedu domaćeg tima koji je bio rešen da dođe do poravnanja rezultata. Igralo se na sredini terena, sve do 76.minuta kada je Rošević uspeo da se izbori za priliku za šut, ali je njegov udarac sa dvadesetak metara otišao visoko preko gola. Najbolju priliku na utakmici za Zemun propustio je Đukić koji je stigao do lopte posle gužve u kaznenim prostoru gostiju, i glavom sa peterca šutirao pored gola. Odmah zatim je i Tabaković šutirao, ali je golman Šapčana sigurno uhvatio loptu. Tačku na ovu utakmicu stavio je svojim drugim golom Nigerijac Sali Abdulahi posle asistencije dubinskom loptom Nikole Jovanovića.

Na tabeli Mačva je na čelu sa 24 boda, tri više od Mladosti GAT, dok je Zemun i dalje pretposlednji sa sedam bodova, slabije plasirani od njih su samo fudbaleri GFK Slobode iz Užica. U sledećem kolu Mačva dočekuje Javor Matis, dok Zemun gostuje Radniku u Surdulici.

BONUS VIDEO: