ZABORAVITE NA ZVEZDU I PARTIZAN: Oni su perjanice srpskog fudbala - već su učinili ono što je za večite rivale samo san!


IZVOR: Vladimir Vorih - 02.10.2024 | 14:41


Beogradski klub jednom fotografijom pokazao svu realnost domaćeg klupskog fudbala.

Foto: Starsport
ZABORAVITE NA ZVEZDU I PARTIZAN: Oni su perjanice srpskog fudbala - već su učinili ono što je za večite rivale samo san!

Fudbaleri Miljakovca odlično su startovali u ovosezonskom takmičenju u okviru Međuopštinske lige Beograd - "grupa B". Nakon prva tri odigrana prvenstvena kola popularna "radnička klasa" se nalazila na liderskoj poziciji i svi u redovima zeleno-crno-belih su se nadali da eipa može nastaviti sa sjajnim rezultatima kojima bi bio nastavljen pohod ka istorijskoj šampionskoj tituli i plasman u viši takmičrski rang, Prvu beogradsku ligu - "grupa A".

 

Međutim Milajkovac je prethodnog vikenda u okviru pete takmičarske runde remizirao sa ekipom Resnika 1937 rezultatom 3:3, ali nezadovoljstva u redovima "radničke klase" nema, shodno činjenici da su zeleno-crno-beli nedavno ostvarili sjajan rezultat na međunarodnoj sceni gde su u premijernoj rundi ovosezonskog Feniks trofeja savladali poljski Bor rezultatom 2:1, tako da će polovinom meseca oktobra imati priliku da u srpskoj prestonici potvrde plasman u narednu rundu.

Kada se saglade ostvarenje fudbalera Miljakovca na međunarodnoj sceni, dolazi se do janog zaključka da je upravo ovaj beogradski klub, ostvario najbolje rezultate na međunarodnoj sceni.

Naime beogradski večiti rivali Crvena zvezda i Partizan ne znaju za uspeh na gostujućem terenu kada je u pitanju evrospko takmičenja. Crno-beli su odavno završili ovogodišnju odiseju na međunarodnoj sceni, a gostovanja kijevskom Dinamu, švajcarskom Luganu i belgijskom Gentu nisu im ostala u lepom sećanju.

Sa druge strane Crvena zvezda je poražena u dva ovogodišnja gostovanja u Bodeu i Milanu, što još više daje na značaj trijumfu Miljakovca u Polsjkoj.

 

 

Ako na sve navedeno dodamo i ostvarenja TSC-a, Vojvodine i kragujevačkog Radničkog 1923, jasno je u potpunosti sve.

Da podsetimo, Miljakovac 19. oktobra sa početkom od 16 časova na stadionu FK Železnik 1930 dočekuje poljki Bor, a svi se nadamo da će navedeni meč biti samo usputan u daljem evropskom putu.

 

BONUS VIDEO: