JAVOR PLESAO PO NOVOJ TRAVI IVANJIČKOG STADIONA! Smederevo bez šansi u Ivanjici protiv motivisanog domaćina!


IZVOR: Miloš Orošić - 02.10.2024 | 22:17


Sjajna premijera domaćina novoj travi na stadionu u Ivanjici

Foto: Starsport
JAVOR PLESAO PO NOVOJ TRAVI IVANJIČKOG STADIONA! Smederevo bez šansi u Ivanjici protiv motivisanog domaćina!

U Ivanjici na novom terenu stadionu "kraj Moravice" Javor je igrao prvi put kao domaćin, u utakmici koja je spustila zavesu na 9.kolo Prve lige Srbije, protiv Smederava i rutinski savladao "oklopnike" sa 2:0.


 

Od starta utakmice za sve na trenu pitao se jedan tim. Javor. Krenuli su domaći ofanzivno i došli do prednosti već u 16.minutu kada mladi Lazar Mićić pogodio mrežu golmana gostiju Aleksandra Stankovića.
Taj jedan gol nije zadovoljio domaćina nego je nastavio u istom ritmu te je petnaestak minuta kanije duplirao voljstvo. Pogodak za 2:0 bio je delo internacionalca iz Obale Slonovače Lua Bajerea.

Radovi završeni, Javor krenuo pobedom

 

Tim Radovana Čurčića "orao" je ovu Ivanjičku travu tek nedavno postavljenu. Travnata podloga na stadionu u potpunosti je promenjena. Postavljena je veštačka trava najnovije generacije a kako se saznaje vrednost radova iznosila je oko 700.000 evra.
Na startu drugog poluvremena trener gostiju Dragan Radojičić napravio je čak četiri izmene na pauzi između dva poluvremena, međutim to nije mnogo pomoglo njegovoj ekipi. Domaći tim predvođen iskusnim Radovanom Ćurčićem, bivšim selektorom Srbije rutinski je priveo utakmicu kraju i upisao prva tri boda u "svojoj kući" ove sezone u prvoligaškom društvu.


Na tabeli Prve lige Srbije Javor se ovom pobedom popeo na četvrtu poziciju na tabeli sa 16 bodova, dok je Smederevo trutno na 8.mestu sa uknjiženih 11 bodova do sada.
U sledećem 10.kolu prvoligaškog karavana Javor će u derbiju kola gostovati vodećoj Mačvi u Šapcu, dok će Smederevo sa druge strane dočekati poljuljanu Inđiju Tojo Tajers koja je i dalje zvanično bez trenera posle odlaska Jovana Golića sa klupe Sremaca.

BONUS VIDEO: