SMEHOTRES: Tončev bi da vodi FSS, a povezan sa mafijom!


IZVOR: E. S. T. - 18.11.2020 | 04:11


Fudbalski Savez Srbije definitivno će dobiti novog predsednika, koji će naslediti Slavišu Kokezu. Aktuelni čelnik FSS će zbog loših rezultata reprezentacije, čak je i sam govorio o preuzimanju odgovornosti, napustiti Staru Pazovu i posvetiti se izgradnji nacionalnog stadiona, a jedan kandidat pokušava samostalno da se nametne uprkos tome što je u prošlosti bio povezan sa mafijašima. Reč je o Ivici Tončevu, prvom čoveku Radničkog, koji se nedavno "proslavio" tako što je prostački izvređao našeg najboljeg sudiju Srđana Jovanovića i delegata utakmice protiv Javora u Ivanjici, pritom preteći obojici.

Foto: Starsport

Ivica Tončev

Za upražnjeno mesto predsednika traži se čovek sa što manje uprljanom biografijom, pa je zbog toga pred Tončevim nemoguća misija. Pre svega jer ima burnu prošlost, u kojoj su ga često dovodili u vezu sa kriminalnim klanovima i mafijom. Prema saznanjima Srpskog telegrafa, za sada su čelnom mestu u srpskom fudbalu najbliži generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić i predsednik subotičkog Spartaka Dragan Simović.

I KOKAIN I HEROIN

A što se Tončeva tiče, najpoznatije u javnosti je njegovo sastančenje sa Rodoljubom Radulovićem poznatijim kao Miša Banana, koji je osuđen na 11 godina robije zbog šverca kokaina u klanu narko-bosa Darka Šarića. Njih dvojica su usnimnjeni tokom jednog sastanka, nakon čega je Tončev rekao da je to poslovni sastanak.

Kako su tada prenosili domaći mediji, Tončev je imao u Austriji firmu zajedno sa izvesnim Milutinom Markovićem zvanim Puta, koji je, prema saznanjima obaveštajnih službi, povezan sa međunarodnim kanalima trgovine drogom. U Beču je, navodno, imao lanac kladionica i kockarnica, o čemu se u medijima spekulisalo. Takođe, on je bio poslovni partner sa Branislavom Šaranovićem, poznatim crnogorskim kriminalcem koji je ubijen 2009. Pretendent na mesto predsednika FSS tada se ograđivao od ovog poznanstva, kao i od veze sa dugogodišnjim prijateljem iz rodne Surdulice Nenadom Milenkovićem, za kojeg se sumnjalo da trguje heroinom. Kao trgovac istom drogom, označen je bio i čuveni kriminalac Boris Petkov, takođe tadašnji prijatelj Ivice Tončeva.

OČEKIVAN ODGOVOR

Zbog naših saznanja da namerava da se kandiduje za predsednik FSS, ali i sa pitanjem da li bi mu dovođenje u vezu sa kriminalnim radnjama u prošlosti bilo smetnja, Srpski telegraf je kontaktirao s Tončevim. Dobili smo sličan odgovor kao kada je probao da se opere od pretnji sudiji Jovanoviću.

- Hvala što ste me pozvali, ali ne verujem da ću se kandidovati. Samo vi radite svoj posao. Pozdravite mi gospodina Kokezu - rekao nam je Tončev bez objašnjenja zašto bi trebalo da se pozdravi aktuelni predsednik FSS, kojeg namerava da nasledi.

Foto: Starsport

Kao strastveni kladioničar nameštao utakmice?!

Osim što je dovođen u vezu sa kriminalnim klanovima, Ivica Tončev je u više navrata označavan kao strastveni kladioničar i bio optuživan da je učestvovao u nameštanju rezultata fudbalskih utakmica, što je kategorički demantovao. O tome je, dok je Tončev bio potpredsednik Crvene zvezde, govorio i tadašnji predsednik FSS Tomislav Karadžić.

- Prvi potpredsednik Zvezde je patološki zavisnik, strastveni kockar i državni službenik koji svake nedelje uplaćuje do više stotina hiljada evra na ilegalno sportsko klađenje u inostranstvu! Čovek bez akademskog i fudbalskog obrazovanja. Da li takva osoba nekome sme da deli moralne lekcije - rekao je svojevremeno Tole za Tončeva.