POLUDEĆEMO OD OVE PANDEMIJE: Vapaj nesuđenog trenera Zvezde - ovo je NEIZDRŽIVO!


IZVOR: Republika - 02.04.2021 | 07:49


Oglasio se iskusni stručnjak povodom goruće svetske teme.

Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde

Selektor Slovenije Matjaž Kek otvoreno je analizirao trenutnu situaciju u svetu usled pandemije koronavirusa i istakao je žal što se utakmice igraju bez prisustva publike.

Slovenci su kvalifikacije otvorili pobedom nad vicešampionom sveta Hrvatskom, da bi usledili porazi od Rusije i Kipra.

Situacija u fudbalu je izuzetno složena, klubovi trpe pritisak i niko nije srećan. Najbitnije je da se fudbal održi i da se igra u ovom teškom trenutku, ali ludi ritam će da donese mnogobrojne žrtve. Znate, kada smo dali gol protiv Rusije, igrači koji igraju velike utakmice za najveće klubove u Evropi slavili su kao deca jer je na tribinama bila publika. Otvorena je trećina kapaciteta stadiona u Rusiji i bilo je uživanje kao da nikad pre nismo ni igrali pred publikom. Iličić je dao gol, a osećao se kao da je prvi put strelac u karijeri – rekao je Kek za "Indeks".

Foto: Tanjug/AP

Jedva čeka da prođe pandemija - Matjaž Kek, bivši šef struke hrvatske Rijeke

Pandemija je psihički izmorila sve, pa i one koji nisu bili zaraženi. Kako kaže slovenački stručnjak, teško je ostati normalan u ovakvoj situaciji.

Svi jedva čekamo da prođe ova kuga, postalo je naporno celom svetu. Dok si dole uz travu, betonski stadion prazan odzvanja. Čuješ samog sebe i muka ti je od svega. Neko je morao da ima m*da i da kaže da se u takvoj situaciji fudbal ipak nastavi i to je bila dobra odluka, koju nije bilo lako doneti. Sa jedne strane su nam zabranili sport, ali sa druge imamo pune bolnice. Samo razumevanje može da nas održi da svi kolektivno ne “skrenemo”. S jedne strane, moramo da se pazimo, a s druge, moramo da živimo. Svi se borimo na svoj način – kazao je Kek.

Podsetimo, Matjaž Kek je bio kandidat za klupu Crvene zvezde, ali je umesto njega promovisan Vladan Milojević, od kada je započeo veliki uspon našeg najtrofejnijeg kluba.