ITALIJA ILI ENGLESKA: Stanojević otkrio šta je ODLUČILO finale Evropskog prvenstva!


IZVOR: Republika - 12.07.2021 | 15:39


Trener crno-belih analizirao finale na "VemblijU".

Foto: Starsport

Trener Partizana Aleksandar Stanojević

Šef struke Partizana Aleksandar Stanojević ocenio je da su Italijani zasluženo trijumfovali nad Engleskom u finalu Evropskog prvenstva, zahvaljujući "strategiji".

- Naravno da je bolje da je fudbaler svež kada izvodi penale, ali potrebno je da igra barem 10 minuta, to je moje mišljenje. Moram da budem iskren i priznam da nisam najkompetentniji o tome da sudim, jer smo izgubili posle izvođenja jedanaesteraca u finalu kupa protiv večitog rivala. Ali, ja u sreću ne verujem. Verujem u strategiju, a Italijani je uvek imaju. Namestilo se tako, možda su imali veći pritisak Englezi, kod kuće su igrali, uz pun stadion, i drugačiji je to pritisak sa penala - kaže Stanojević.

U analizi finala, naš trener ističe snagu Italijana da izjednače posle šokantnog starta kada su brzo primili gol.


- Za mene je najveći utisak utakmice taj da su Italijani posle jednog lošeg prvog poluvremena uspeli da se vrate. Englezi su bili izuzetni na početku, i sa trojicom pozadi napravili su određeno iznenađenje. Italijani su bili bezopasni, ali su dali gol iz prekida i totalno se okrenula utakmica. Svaka im čast na tome. Bili su konstantni tokom celog prvenstva i sve vreme, već 30 utakmica ne znaju za poraz i zaslužili su titulu - rekao je Stanojević.