USPON NOVOOSNOVANOG KRALJEVSKOG KLUBA: Srbijo, budi ponosna! (FOTO)


IZVOR: V.Z. - 10.10.2021 | 17:30


Uspon Ravne gore! Novoosnovani kraljevski fudbalski klub Ravna gora najpre je privukao paznju rezultatima, buduću da nije poražen od osnivanja u novembru prošle godine, ali i zavidnom oraganizacijom koja je prepoznata kako u matici Srbiji tako i u njenoj emigraciji.

Foto: Ravna Gora - Ivan Miljković

FK Ravna Gora

Pokretači i heroji ove priče govore o temeljima projekta koji od poslednjeg ranga srpskog fudbala krči put ka višim ciljevima i od starta ima podršku vatrenih navijača. Merilo je međutim učinak na terenu, a Ravnogorci, predvođeni bivšim mladim reprezentativem Ljubom Baraninom i nekdašnjim igračem Crvene zvezde Branimirom Subašićem, dosad nisu osetili goričinu poraza.

Foto: Ravna Gora - Ivan Miljković

Branimir Subašić

- Povukao sam se iz profesionalnog fudbala, upisao B licencu za trenera, ali sam prihvatio proziv Ravne gore kako bi ostao donekle u formi. Želeo sam i da pomognem osnivačima, poznajem ih privatno. Osetio da ljudi ulažu dosta energije i lepa je atmosfera u klubu. Uslovi su daleko iznad proseka Međuopštinske lige Beograd. Nemam obavezu da dolazim na treninge, već da odigram utakmicu i pomognem mladim i neiskusnim momcima koji nisu igrali profesionalno, i budem neka spona između uprave i igrača - kaže kapiten Baranin.

Foto: Ravna Gora - Ivan Miljković

Ljubo Baranin

Foto: Ravna Gora - Ivan Miljković

Navijači Ravne Gore

Za KFK Ravna gora nastupa se i zbog ideala, kaže šef struke Miloš Vulović, profesor fudbala sa DIF, koji je radio još i u Crvenoj zvezdi, Policajcu i Brodarcu.

Foto: Ravna Gora - Ivan Miljković

Prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević

- Privuklo me je ime. Pravi srpski klub. Patriotska i zdrava priča. Poštujem ljude koji su ga osnovali. Radi se kako treba, organizovano i u sportskom duhu. Tu sam i zbog ideala koji su pomešani sa sportom u pravom smislu te reči i bez pritisaka na koje smo navikli u višim ligama. Selektirao sam ekipu zajedno sa sportskim direktorom Milanom Ćopićem, i sa tim menadžerom. Odradili smo dobar posao s obzirom da je u pitanju poslednja liga. Stalno nam izostaju igrači zbog povreda i kartona, ali to je normalno za ovaj rang takmičenja. Koncetrisani smo i na rad na treninzima, zadovoljan sam. Cilj je da osvojimo titulu. Idemo dalje, idemo gore do vrha. Voleo bi jednog dana da Ravna gora sruši Zvezdu i Partizan, komunističke simbole fudbala - naglašava Vulović.

Foto: Ravna Gora - Ivan Miljković

Miloš Vulović

Popularni od Australije do Londoda

Na njihovom jutjub kanalu iz nedelje u nedelju (mečeve na domaćem terenu igraju na Adi Ciganliji svake subote od 18 časova) sve je više interesenata za direktne prenose, pa zadovoljno trlja ruke i predsednik kluba Filip Zeković.

- Ideja je nastala na samoj planini Ravna gora. Razmišljali smo kako da se odužimo planini koja je za nas svetinja i došli smo na ideju da osnujemo fudbalski klub. Upešno se radi, postavljeni su dobri temelji, organizacija je na viskom nivou. Trudimo se da poštenim i ozbiljnim radom privolimo što više simpatizera i navijača ovog kluba. Imamo veliku podršku širom sveta. Fudbaleri koji igraju za naš klub prevenstveno su tu zbog poštovanja planine i njenog slavnog imena. To su prepoznali i sponzori i donatori sa svih strana, od Australije do Londona, a sklopili smo partnerstva i sa domaćim firmama. Nadamo se da ćemo s više srpskih kompanija moći da se pohvalimo u našem sponzorskom pulu. Ne želimo nikome da pretimo, iako bi voleli da na sportskom terenu pobedimo sve, čak i Crvenu zvezdu i Partizan. Ostvarili bi cilj ako bi naši potomci imali više izbora za koga će navijati. Ravna gora je pravi srpski klub. Dobijamo nove članove, a naše internet prezentacije su veoma posećene - zaključio je Zeković.