GORI SVE: Šampion Srbije već naredne sezone dobija DIREKTNO mesto u Ligi šampiona, tek sad nas čeka ŽESTOKA borba za titulu!


IZVOR: Republika - 29.03.2022 | 15:36


Eksplozija!

Foto: Starsport
GORI SVE: Šampion Srbije već naredne sezone dobija DIREKTNO mesto u Ligi šampiona, tek sad nas čeka ŽESTOKA borba za titulu!

Srpski fudbal je osigurao direktno mesto u Ligi šampiona od sezone 2023/24, ali bi već u narednoj šampion Srbije mogao direktno u elitno takmičenje.

UEFA razmatra da izmeni sistem kvalifikacija, a sve to zbog verovatnog izbacivanja ruskih timova iz evropskih takmičenja.

Kako prenosi britanski da ukoliko suspenzija ruskih klubova ostane na snazi, šampion Srbije bi od toga mogao da profitira i dobije mesto u grupnoj fazi Lige šampiona.

 

 

Naime, UEFA navodno razmatra da mesto Rusije zauzme prva sledeća ekipa na UEFA rang listi nacionalnog koeficijenta, a to mesto zauzima upravo Srbija.

Crvena zvezda i Partizan su ove sezone imali fantastične rezultate u Evropi, sa kojima su srpski fudbal doveli do 11. mesta na UEFA listi, što je jedna pozicija iz Rusije. Da je sve normalno Srbija bi direktno mesto dobila od sezone 2023/24, ali bi suspenzija Rusa mogla da značano ubrza taj proces, te bi crveno ili crno-beli već naredne sezone mogli direktno do elite.

BONUS VIDEO: