TRANSFER BOMBA: Sve je dogovoreno - Kulibali stiže na Marakanu, poznati i detalji ugovora! (FOTO GALERIJA, VIDEO)


IZVOR: Republika - 28.08.2022 | 09:01


Transfer bomba...

Foto: Tanjug/AP
TRANSFER BOMBA: Sve je dogovoreno - Kulibali stiže na Marakanu, poznati i detalji ugovora! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Crvena zvezda dobija veliko pojačanje.

Kako prenosi "Mozzart sport", napadač reprezentacije Malija, Kalifa Kulibali dogovorio je sve detalje ugovora sa aktuelnim srpskim fudbalskim šampionom i uskoro će zadužiti crveno-belu opremu.

On bi već tokom današnjeg dana trebao da stigne u Beograd, potpiše ugovor i stavi se na rapsolaganje novom šefu stručnog štaba Milošu Milojeviću. POGLEDAJ GALERIJU

 

Crvena zvezda je samo pre par dana ostala be Milana Pavkova, pa je Miloš Milojević ostao samo sa dvojicom napadača u ekipi. Poptuno je bilo jasno da klupske ambicije ne mogu biti ostvarene samo sa Aleksandrom Pešićem i Ohijem Omoižuanfom, posebno kada se zna veliki broj mečeva koje će do kraja jesenjeg dela sezone crveno-beli odigrati kako u domaćim okvirima, tako i na međunarodnoj sceni.

 

 

Izbor je pao na 197 centimetara visokog napadača koji je rođen 21. avgusta 1991. godine u Bamaku, prestonici Malija. Kulibali je profesionalnu karijeru započeo 2009. godine u Realu iz Bamaka, tri godine je bio deo drugog tima PSŽ-a, a zatim je nastupao belgijske klubove Šarlroa i Gent, da bi poslednjih pet godina proveo u Nantu za koji je na 99 odigranih mečeva postigao 21 pogodak.

Kalifa Kulibali je za reprezentaciju Malija do sada odigrao 30 mečeva i bio strelac šest golova.

Kako prenosi "Mozzart sport" Kulibali će na "Marakani" zarađivati 40.000 evra plus bonuse, a ugovor će biti potpisam na 1+1 godinu.

 

BONUS VIDEO: