VELIKI USPEH HRVATA: Pobedom u Beču OBEZBEDILI završni turnir, Danci uzalud rutinirali NEMOĆNU Francusku, Holandija jača od Belgije! (VIDEO)


IZVOR: Republika - 25.09.2022 | 20:49


Fudbalska reprezentacija Hrvatske savladala je reprezentaciju Austrije, rezultatom 3:1, pa je na taj način obezbedila prvo mesto u grupi i plasman na završni turnir Lige nacija.

Foto: Tanjug/AP
VELIKI USPEH HRVATA: Pobedom u Beču OBEZBEDILI završni turnir, Danci uzalud rutinirali NEMOĆNU Francusku, Holandija jača od Belgije! (VIDEO)

Hrvati su rano došli do vođstva, golom Luke Modrića, međutim Austrija dolazi do izjednačenja samo tri minuta kasnije. Otpor domaće ekipe Hrvati slamaju u drugom delu igre. Prvo Livaja dovodi svoju ekipu u prednost u 69. minutu, a tri minuta kasnije, posle gola Lovrena, rezultat je bio 3:1. Tim rezultatom je utakmica i završena.

Pobeda Hrvata je najviše "rastužila" Dance, koji, uprkos pobedi, nisu uspeli da osvoje prvo mesto. Danska je na "Parkenu" pokazala klasu i sa laganih 2:0 savladala Francusku, koju je poraz Austrije spasao od ispadanja u B diviziju.

Drama je viđena i u grupi, gde su Holanđani pobedom nad Belgijom sa 1:0 stiglo do prvog mesta. Jedini strelac na utakmici je bio Van Dajk u 73. minutu susreta. Poljska je takođe minimalnim rezultatom porazila Vels na gostovanju, pa je na taj način izborila opstanak u A diviziji. Gol je postigao Svjaderski u 58. minutu, a asistent je bio Levandovski.


Večeras su odigrane i dve utakmice C divizije. Farska ostrva su na svom terenu iznenadila Tursku sa 2:1, a Luksemburgu je gol bio dovoljan za pobedu protiv Litvanije.

Mečevi Lige nacija se igraju još dva dana, a Srbija će u utorak, 27. septembra, probati da pobedom u Oslu obezbedi prvo mesto i A diviziju.

BONUS VIDEO