ZVEZDA GA NIJE HTELA! Mogao na Marakanu, završio u REPREZENTACIJI ITALIJE!


IZVOR: Republika - 14.03.2023 | 11:27


Roberto Manćini uvrstio ga je na spisak fudbalera na koje računaza predstojeće izazove.

Foto: Starsport
ZVEZDA GA NIJE HTELA! Mogao na Marakanu, završio u REPREZENTACIJI ITALIJE!

Da li vam je poznato ime Mateo Retegi?

Ovaj 23-godišnji Italijan rođen u Argentini iskočio je u prvi plan u ekipi Tigrea gde je na pozajmici iz Boke, te je ove sezone na osam utakmica u svim takmičenjima postigao šest pogodaka.

Ne tako davno, 2020. godine, Retegi je nuđen Crvenoj zvezdi, ali su čelni ljudi tima sa Marakane odbili da ga angažuju i u istom prelaznom roku doveli su Dijega Falčinelija.

Foto: Starsport

Dijego Falčineli

 

Falčineli nije ostavio loš utisak pa je na 37 utakmica u crveno-belom dresu postigao 13, a namestio tri gola pre nego što je napustio klub i otišao nazad u Bolonju, a zatim i u Modenu. Ipak, prema poslednjim informacijama koje su stigle sa Apenina, Zvezda je možda i pogrešila u izboru napadača pre tri godine!

Naime, Retegi je krenuo da blista, pa je dobio i poziv Roberta Manćinija u nacionalni tim Italije!

Nesuđeno pojačanje Crvene zvezde biće deo "azura" u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a Manćini nije krio da Retegija dugo prate.

Pratimo Retegija već neko vreme. Igra redovno u Argentini poslednje dve sezone, ima kvalitet koji nam trenutno nedostaje. Mislili smo da neće prihvatiti poziv, ali jeste, tako da će biti sa nama - istakao je Manćini.

Italiju krajem marta čekaju utakmice protiv Engleske i Malte i za verovati je da će Retegi tada dobiti priliku.

BONUS VIDEO