STANKOVIĆ NE MOŽE DA PREBOLI MIHIN PRERANI ODLAZAK: Dekijeve EMOTIVNE reči teraju suze na oči!


IZVOR: Republika - 26.03.2023 | 16:11


Nedavna smrt legende žestoko je potresla sve ljubitelje fudbala, naročito nekadašnjeg stratega Crvene zvezde.

Foto: Starsport
STANKOVIĆ NE MOŽE DA PREBOLI MIHIN PRERANI ODLAZAK: Dekijeve EMOTIVNE reči teraju suze na oči!

Dejan Stanković ne planira da napusti Sampdoriju. Srpski trener vodi grčevitu borbu za opstanak u Seriji A sa klubom iz Đenove, međutim, šanse za tako nešto su ravne senzaciji. Uprkos tome, "mister" želi da predvodi klub sa Luiđi Ferarisa i u Seriji B.

Foto: www.profimedia.rs

Dejan Stanković

- Spreman sam da ostanem uz Sampdoriju i u Seriji B. Jedino što u ovom trenutku niko ništa ne može da mi ponudi. Razlog je taj što razmišljamo drugačije, kako da spasemo klub. Zato je teško da u ovom situaciji pričamo o nečemu kad ne znamo kako će se sezona okončati. Što se mene tiče, tu sam. Pritom, moramo svi da imamo jasnu ideju kakvu Samporiju želimo. S kim bih ostao? S kim bih nastavio projekat? - pojasnio je nekadašnji šef stručnog štaba Crvene zvezde.

Sa Stankovićem na klupi, ekipa iz Ligurije je ostvarila tri pobede u Seriji A.

- Ako postoji šansa da se izbori opstanak, ne bih mrdao odavde. Lepo mi je u Đenovi. Ne zavisi ni od mene, ni od navijača. Da je samo do mene dileme ne bi bilo, ostao bih. Navijači me zaustavljaju na ulici, vrlo su ljubazni, zahvalni na posvećenosti, a ja im kažem: "Trebalo bih ja vama da zahvalim, jer samo vraćam deo energije koju mi pružate".

U narednom kolu, 2. aprila, Stanković će sa Sampdorijom gostovati na Olimpiku. Preko puta će biti Roma, sa Žozeom Murinjom, nekadašnjim Dejanovim trenerom.

- Mnogo ga poštujem. Došao je u Inter kad sam imao 30 godina, u trenutku kad mi se činilo da sam dao celog sebe fudbalu. A Žoze je uspeo da me unapredi za 20 do 30 odsto, izvuče iz mene ono što nisam ni znao da posedujem. Otad nismo izgubili kontakt. I dalje smo na vezi.

Foto: Tanjug/AP

Žoze Murinjo

Stanković je impresioniran kako je Portugalac, bez obzira što je u januaru napunio 60 godina, i dalje gladan uspeha.

- Osvojio je maltene sve, a i dalje želi da osvaja. Ima trenutaka kad njegovi timovi ne igraju kako želi, ali na kraju se računa samo rezultat, koji je u većini slučajeva dobar. Jedan fudbal se igrao u periodu od 2008. do 2010. godine (kad su sarađivalii u Interu), drugi sad 2023, ali je Žoze našao način da mu se prilagodi. Najpre, razume čime raspolaže, kakav mu je kvalitet igrača na raspolaganju. A onda od svakog pojedinca zahteva da uloži celog sebe. Čini mi se da pojedinci i dalje ne razumeju Murinjovu veličinu.

Nedavna smrt Siniše Mihajlovića žestoko je potresla sve ljubitelje fudbala, naročito Dejana Stankovića.

Foto: Tanjug/AP

Siniša Mihajlović

- Sinišu je nemoguće zameniti. Autentična figura. Moj saputnik, prijatelj, referentna tačka u svakoj situaciji. Čak i kad bi bio tvrdoglav. Bio je direktan, pozitivan, a u situacijama kad bi pogrešio sposoban da se brzo oporavi. Nedostaje mi. Kad sam imao 19 godina i stigao u Italiju tako da nisam znao maltene ništa o životu on je bio tu za mene. Mihi dugujem što sam danas odlučan čovek - rekao je Dejan Stanković.

BONUS VIDEO