SRPSKI TRENER ZADIVIO KINU! O njegovom HEROJSKOM ČINU u Šenženu BRUJI cela zemlja: Spasao davljenika pa poslao MOĆNU PORUKU javnosti!


IZVOR: Republika - 12.05.2023 | 14:09


Srđan Gašić dao primer svima - alal vera.

Foto: youtube.com/Televizija Vrnjacka Banja
SRPSKI TRENER ZADIVIO KINU! O njegovom HEROJSKOM ČINU u Šenženu BRUJI cela zemlja: Spasao davljenika pa poslao MOĆNU PORUKU javnosti!

Srpski fudbalski stručnjak Srđan Gašić napravio je herojski čin o kome bruji cela Kina. Naime, 5. maja u ranim popodnevnim satima Srbin je sa svojom suprugom provodio vreme na plaži u Šenženu, kada je primetio da se jedna osoba davi u moru.

Bez trunke razmišljanja pritrčao je da pomogne spasiocu, iako nije imao nikakvu zaštitnu opremu. Ispostavilo se da je reč o 20-godišnjem mladiću kome je, nakon ukazivanja pomoći, bilo bolje, te je dan kasnije saopšteno da se ne nalazi u životnoj opasnosti.

- Veoma nas je obradovala vest da je čovek koji se davio u moru dobro. Moja žena i ja smo ponosni na to, ona je čak i plakala od uzbuđenja - rekao je Gašić, a potom je dodao:

- Iako smo daleko od kuće, u Srbiji su svi ponosni na nas, jer smo uradili jednu divnu, pozitivnu stvar.

Srbin je dodao da bi ponovio svoj gest, koliko god da je bio rizičan, uz poziv svim ljudima da pokažu više društvene odgovornosti. Gašić je, prilikom razgovora sa medijima, postavio krucijalno pitanje.

- Šta mislite da se vaše dete nađe u sličnoj situaciji?

Gašić ima 47 godina i interesantan fudbalski put. Deo profesionalne karijere proveo je na Islandu, gde je stekao brojne kontakte, a uz pomoć jednog prijatelja se obreo u Kini. Kako kaže, prezadovoljan je uslovima, a pre odlaska u pomenutu azijsku zemlju oprobao se i u nekoliko niželigaških klubova u Srbiji. Svaka čast, nema šta...

BONUS VIDEO