LEGENDA ZVEZDE SAVETUJE LJUBIMCA GROBARA! Da li Vlahović treba da ODE iz Juventus? On NEMA dilemu!


IZVOR: Republika - 14.05.2023 | 09:32


Proslavljeni napadač "stare dame" Darko Kovačević ocenio je dešavanja oko srpskog reprezentativca Dušana Vlahovića.

Foto: Tanjug/AP
LEGENDA ZVEZDE SAVETUJE LJUBIMCA GROBARA! Da li Vlahović treba da ODE iz Juventus? On NEMA dilemu!

Mesecima unazad traje saga o napadaču Juventusa Vlahoviću i njegovom odlasku iz Torina.

Veliki broj klubova stoji u redu za potpis srpskog reprezentativca, međutim, po rečima proslavljenog golgetera bjanko-nera Darka Kovačevića, Dušan ne bi trebalo da donosi brzoplete odluke.

Nesuglasice su nastale posle prvog meča u Ligi Evrope protiv Sevilje (1:1), kada je Vlahović ranije zamenjen. Prilikom izlaska sa terena, napadač "orlova" je besno skinuo i bacio zavoj sa ruke, odbivši pritom da se rukuje sa iskusnim stručnjakom. 

- Često sam doživljavao ovakve situacije. Nisam ih dobro podnosio. Dušana znam veoma dobro i znam da je prvi kojeg je Alegri izvukao iz igre te večeri. Normalno da si u tim trenucima ljut na trenera, saigrače, na zamenu.... Više volim one koji se ljute i pokazuju da im je stalo, nego igrača koji ostane hladan. Važno je da se uvek iskazuje poštovanje, počevši od kluba, pa do navijača. Vlahović nikada nije pokazao suprotno - rekao je Kovačević za "Gazeta delo Sport".

Foto: Starsport

Darko Kovačević

Legendarni golgeter se prisetio nekadašnjeg saigrača iz Juventusa Alesandra del Pjera, koji smatra da je Dušan dugoročno rešenje za klub.

- Mislim kao Del Pjero. Sećam se jedne svoje godine u Real Sosijedadu kada sam postigao samo tri gola. Vlahović je pretrpeo dosta ove sezone, bilo je tu i povreda. Ni na Svetskom prvenstvu nije bio na 100 odsto. Sigurno je da u reprezentaciji postoji drugačiji pritisak. Kao što je i između Fiorentine i Juventusa, a Dušan ima samo tri godine. Često su mu nedostajali saigrači sposobno da proigravaju: Di Marija, Kjeza, Pogba... Svi koji su pretrpeli razne izostanke.

Prema Darkovom mišljenju, Vlahović nema potrebe da menja sredinu.

- Da sam na Dušanovom mestu ostao bih 100 odsto, osim da mi sam klub kaže da idem. Uveren sam i po kvalitetu i po nivou – Dušan je kalibar za Juventus. Nema sumnje u to. Znam da ga i drugi veliki klubovi prate, ali mora da bude strpljiv. Ovo je bila posebna sezona, kako za ekipu zbog kazni i sudskog postupka, tako i za njega sa povredama - istakao je Kovačević.

BONUS VIDEO