FIFA NEMA MILOSTI! Žestoka KAZNA za Ronaldov klub!


IZVOR: Republika - 12.07.2023 | 12:58


Disciplinska komisija Svetske kuće fudbala (FIFA) kaznila je saudijski Al-Nasr zabranom dovođenja igrača u naredna tri prelazna roka, preneo je engleski "Dejli Miror".

Foto: Tanjug/AP
FIFA NEMA MILOSTI! Žestoka KAZNA za Ronaldov klub!

Kako tvrdi londonski dnevnik, FIFA je kaznila klub za koji igra Kristijano Ronaldo, zbog neisplaćenog duga Lesteru za transfer Ahmeda Muse 2018. godine.

Al-Nasr je ostao dužan engleskom drugoligašu oko 450 hiljada evra sa kamatama, a pošto ih nije uplatio ni posle brojnih opomena, FIFA je odlučila da drakonski kazni klub koji je pre samo nekoliko dana platio Interu 18.000.000 evra za transfer Marcela Brozovića i hrvatskom reprezentativcu dao 30 miliona evra godišnju platu.

Foto: Tanjug/AP

Marcelo Brozović je plaćen 18 miliona evra Interu

Ova ekipa je u prošloj sezoni prvenstva Saudijske Arabije zauzela drugu poziciju sa 67 bodova, pet manje od prvaka Al-Itihada koji je osvojio titulu, ali će oba tima uz Al Itihad igrati u azijskoj Ligi šampiona, dok će Al-Šabab u kvalifikacije tamošnjeg najelitnijeg azijskog klupskog takmičenja.

Ipak, o pojačanjima u narednom periodu neće moći da razmišljaju. Bar ne dok ne izmire zaostale obaveze prema "lisicama", koje su prethodne sezone ispale iz Premijer lige i u narednoj će se takmičiti u Čempionšipu.

BONUS VIDEO