OGLASIO SE TRENER AEK-A: O njegovim rečima priča ČITAVA Evropa!


IZVOR: Republika - 15.08.2023 | 08:40


Nema sumnje da njegove izabranike čeka paklena atmosfera u prestonici Hrvatske.

Foto: Tanjug/AP
OGLASIO SE TRENER AEK-A: O njegovim rečima priča ČITAVA Evropa!

Fudbaleri Dinama iz Zagreba i atinskog AEK-a sastaće se u utorak, od 20:45, u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Prvi duel ovog dvomeča je trebao biti odigran prošlog utorka, ali je Mihalis Kacuris, navijač AEK-a, ubijen u sukobu kod OPAP arene, pa je odlučeno da se ta utakmica odloži.

Pred meč u Zagrebu, svoje viđenje je dao i Matias Almejda, trener grčkog šampiona.

- Fudbal treba odvojiti od nasilja, a ovo što se dogodilo je tužno. Ja sam osoba koju ovakvi događaji uznemiravaju. Otišao sam od kuće sa 15 godina i volim mir. Ne volim nasilje ni u jednom delu sveta - rekao je Almejda na konferenciji za novinare u Zagrebu, a prenela je Hina.

Foto: Tanjug/AP

Matijas Almeida, trener AEK-a

Istakao je da je ovo neobična situacija za obe ekipe, pošto ih očekuju dva meča u četiri dana.

- Drugačija je priprema, to niko nije očekivao, to prevazilazi fudbal. Obe ekipe bile su spremne za najbolje. Postoji program koji je morao da bude promenjen. Trudimo se da radimo ono što volimo, ali razumemo bol porodice i zbog toga izražavamo saučešće. Kao trener pokušavam da se koncentrišem na fudbalski deo. Vlada odlično raspoloženje i ne tražimo izgovore. Situacija je jednaka i za nas i za Dinamo, obe ekipe će imati dve utakmice u četiri dana - naveo je on.

Za kraj, pohvalio je svog večerašnjeg protivnika.

- Oni su dobra ekipa koja ima iskustvo i način fudbala koji mi se sviđa. Igrači znaju šta moraju da rade na terenu. Poštujem Dinamo. Imao sam saigrače iz Hrvatske koji su imali slične karakteristike kao argentinski igrači - rekao je Almejda.

Podsetimo, drugi meč AEK i Dinamo će odigrati 19. avgusta, a nakon meča u Atini znaćemo koja ekipa će se plasirati u plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona.

BONUS VIDEO