PROREKLI SVOJU SUDBINU: Nosili dresove ovih klubova kao mali, pa postali njihovi LIDERI!


IZVOR: Republika - 15.08.2023 | 11:18


Moizes Kaisedo je samo poslednji u nizu.

Foto: Instagram/Printscreen/ChelseaFC, Tanjug/AP
PROREKLI SVOJU SUDBINU: Nosili dresove ovih klubova kao mali, pa postali njihovi LIDERI!

Ekvadorac Moizes Kaisedo postao je novi fudbaler Čelsija, nakon što je za nestvarnih 110 miliona funti stigao iz ekipe Brajtona.

Dugo je trajala saga oko Kaisedovog odlaska sa juga Engleske, a na kraju je, posle borbe Čelsija i Liverpula, mladi vezista završio u Londonu.

Ono što je još zanimljivije jeste da je sam Kaisedo sebi prorekao sudbinu, jer se kao mali slikao upravo u dresu "plavaca". Prvo je na poklon dobio Kanteov dres, zatim je usledila i verzija u dresu Čelsija, da bi tri godine nakon toga Ekvadorac potpisao ugovor sa ekipom koju predvodi Maurisio Poketino.

Potpisivanje ugovora sa velikanom evropskog fudbala je Moizes znao da proslavi, i to sa svojom majkom.

Inače, nije Ekvadorac prvi koji je sebi prorekao sudbinu, tako što je dres nekog kluba nosio kao mali, a zatim je i jednog dana stigao da dominira u istom tom klubu. Sličnu situaciju smo videli i kod Erlinga Halanda, napadača Mančester sitija.

Naime, njegov otac Alfi je svojevremeno igrao za Siti, a dok je Erling bio mali, slikao ga je u dresu Mančester sitija. Dvadesetak godina kasnije, Norvežanin je najbolji napadač Evrope, baš u dresu ovog engleeskog kluba.

I van fudbala smo puni sličnih primera, a jedan od njih je i Nikola Jokić. Sada već viralna je postala njegova slika, kada kao mali nosi Denverov dres. Sada, Srbin je najbolji košarkaš sveta, upravo u Denverom dresu.

Takođe, sličnu situaciju smo imali i u Zvezdi, kada je Vujadin Savić uslikan kao mali u crveno-belom dresu, a kasnije je postao deo slavne generacije ovog kluba.

Foto: Instagram/Printscreen/Vujadinsavic

 

Pišite nam u komentaru ako se setite sličnog primera.

BONUS VIDEO