LUKAKU DAO GOL, PA UMALO POLOMIO NOGU PROTIVNIKU! "Vučica" podelila bodove sa Fiorentinom sa 2 igrača MANJE!


IZVOR: Republika - 10.12.2023 | 22:45


"Veliki Rom" je ponovo heroj Rimljana

Foto: Tanjug/AP
LUKAKU DAO GOL, PA UMALO POLOMIO NOGU PROTIVNIKU! "Vučica" podelila bodove sa Fiorentinom sa 2 igrača MANJE!

Ne toliko uzbudljiv dan u Italiji, bar kada je fudbal u pitanju, je za nama. Nisu raspoloženi bili timovi na Apeninima, s obzirom na svega pet postignutih golova na četiri odigrana duela.

Frozinone i Torino remizirali su bez golova u sudaru dve ekipe iz sredine tabele, posle kog se stanje na istoj nije mnogo promenilo.

Monca je upisala vrlo važnu pobedu protiv Đenove minimalnim rezultatom - 1:0. Heroj domaće ekipe bio je Portugalac Dani Mota koji ih je predvodio do pobede pogotkom u 83. minutu. Tim sa severa Italije igra neočekivano sjajnu sezonu, s obzirom da se, izvan svih očekivanja, trenutno nalazi na devetoj poziciji Serije A i "diše" za vratom velikanima - Napoliju, Romi, Milanu...

Foto: printskrin/vikipedia

Džošua Zirkze

Još jedan tim koji igra sezonu van svih očekivanja dolazi iz Bolonje. Plavo-crveni su gostovali ekipi Salernitane i predvođeni Bajernovim "čudom" od deteta i dvostrukim strelcem Džošuom Zirkzeom upisali vrlo važnu pobedu od 1:2 u borbi za plasman u Evropu. Tim Tiaga Mote se čak nalazio i na mestu koje vodi u Ligu šampiona, ali ga je pretekla Roma, koja je upravo remijem sa Violom zatvorila današnji dan u Seriji A.

"Vučica" je ugostila Fiorentinu u Rimu, a Romelu Lukaku se još jednom našao u centru pažnje za Rimljane. "Veliki Rom", kako su ga vremenom nazvali pripadnici klubova za koje je nastupao, je doveo u prednost Romu na samom startu susreta i sve je izgledalo bajno za domaću ekipu sve do 64. minuta. Nikola Zalevski je zaradio crveni karton, a nekoliko napada kasnije Viola je došla do izjednačenja preko Lukasa Martineza-Kvarte. Strelac prvog gola za "vučicu" nije mogao da se zadrži samo na pogotku, pa je morao i da da dobije direktan crveni karton pred kraj regularnog dela meča zbog izuzetno žustrog starta nad Kristensenom. Fiorentina se, zajedno sa Napolijem, nalazi na deobi šeste pozicije koja vodi u Ligu konferencije.

BONUS VIDEO: