OVO NIKO NIKAD NIJE URADIO! Srbi ispisali ISTORIJU svetskog fudbala! Mitar i Sergej su APSOLUTNI REKORDERI!


IZVOR: Republika/D.O. - 15.03.2024 | 21:45


Fantastični rezultati Al Hilala u ovoj sezoni.

Foto: Twitter
OVO NIKO NIKAD NIJE URADIO! Srbi ispisali ISTORIJU svetskog fudbala! Mitar i Sergej su APSOLUTNI REKORDERI!

Posle nove pobede Al Hilala u Azijskoj ligi šampiona, lider prvenstva Saudijske Arabije je postavio istorijski rekord od 28 uzastopnih pobeda!

Na taj način klub, za koji sa uspehom nastupaju srpski reprezentativci Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković-Savić je nadmašio prethodni rekord velškog Nju Sejntsa iz 2017. godine.

Ovaj uspeh ima poseban značaj, ako se zna da su rekorder po broju golova za fudbalsku reprezentaciju Srbije i bivši vezista Lacija najbitniji igrači u timu budućeg šampiona saudijske Pro lige.

Sergej Milinković Savić je na 29 utakmica u svim takmičenjima postigao 10 golova i upisao devet asistencija, dok je Aleksandar Mitrović na 33 utakmice za Al Hilal postigao impresivnih 31 gol i zabeležio osam asistencija. Njihov doprinos timu je neosporno značajan i predstavlja ključni faktor u postizanju ovog izuzetnog niza pobeda.

Foto: Starsport

Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković-Savić u dresovima Srbije

Predvođen trenerom Žoržom Žezusom, Al Hilal je uspeo da ostvari ovaj izuzetan niz pobeda. Portugalac je uspešno usmeravao ekipu ka postizanju ovog istorijskog dostignuća, a srpski internacionalci su bili ključni u ostvarivanju fenomenalnih rezultata.

Niz od 28 uzastopnih pobeda predstavlja jedan od najvećih rekorda u istoriji fudbala, nadmašujući čak i prethodni rekord Ajaksa iz 1972. godine, kojeg je sa trona svrgnuo već pomenuti TNS iz Velsa. Ipak, valja istaći da je saudijska liga daleko kvalitetnija od velške.

BONUS VIDEO