REPUBLIKA EKSKLUZIVNO SAZNAJE, SRBIJA DOMAĆIN FINALA LIGE EVROPE 2028: FSS će podneti kandidaturu


IZVOR: REPUBLIKA/R.V.B. - 01.05.2024 | 10:00


Utakmica bi se igrala na novom nacionalnom stadionu za koji se danas polaže kamen temeljac

Foto: Starsport
REPUBLIKA EKSKLUZIVNO SAZNAJE, SRBIJA DOMAĆIN FINALA LIGE EVROPE 2028: FSS će podneti kandidaturu

Finale Lige Evrope odigraće se u Srbiji 2028. godine. Prema ekskluzivnom saznanju Republike, Fudbalski savez Srbije podneće kandidaturu za domaćinstvo drugog po rangu UEFA klupskog takmičenja, a ono bi se odigralo na novom Nacionalnom stadionu za koji se danas polaže kamen temeljac.

Ali ni to nije sve. Prema saznanjima našeg portala, Srbija planira da se kandiduje i za domaćinstvo Evropskog prvenstva za mlade fudbalere uzrasta do 21 godine, koje će biti odigrano 2027. po otvaranju nacionalnog stadiona u Surčinu. Da Beograd i Srbija imaju velike šanse da za tri godine u Surčinu ugoste finaliste Lige Evrope, kao i U21 reprezentacije Starog kontinenta, potvrđuje veliko poverenje koje UEFA ima u FSS ali i državu Srbiju. Podsetimo, UEFA je početkom februara na sednici Izvršnog komiteta koji je održan u Parizu, uoči žreba za Ligu nacija, odlučila da naredni Kongres UEFA, zasedanje najvišeg tela Evropske fudbalske asocijacije, bude održan u Beogradu 3. aprila 2025. godine.

Foto: FSS

Rade odličan posao: Čelnici FSS Šurbatović, Džajić i Nedimović

 

Međutim, ni tu nije kraj ambicijama. U oktobru će se u Beogradu održati UEFA samit o licenciranju, a pre toga, već 14. maja, UEFA će prezentovati novi sistem takmičenja klubovima Superlige, kao i liga Mađarske, Rumunije, Bugarske i Crne Gore. Imajući sve ovo u vidu, jasno je da Beograd i Srbija postaju epicentar evropskog fudbala, na šta su u FSS posebno ponosni, a što su i poručili po dobijanju organizacije Kongresa.

- Ovo je još jedno u nizu priznanja i potvrda dubokog poštovanja i poverenja koje UEFA ima prema srpskom fudbalskom savezu. Ujedno i prilika da Srbija pokaže svoju sposobnost organizacije i gostoprimstva na međunarodnom nivou - saopštili su tada iz FSS.

BONUS VIDEO