DOBRE VESTI ZA "ORLOVE"! ENGLEZI U PROBLEMU pred duel SA SRBIJOM! Selektor Sautgejt otkrio detalje


IZVOR: Republika - 21.05.2024 | 18:23


Poznat širi spisak od 33 igrača.

Foto: www.profimedia.rs
DOBRE VESTI ZA "ORLOVE"! ENGLEZI U PROBLEMU pred duel SA SRBIJOM! Selektor Sautgejt otkrio detalje

Selektor reprezentacije Engleske Geret Sautgejt (53) objavio je širi spisak od 33 igrača koji konkurišu za 26 mesta koliko će ih se naći na konačnom spisku za Evropsko prvenstvo. Konačnu odluku o sastavu će doneti najkasnije do 7. juna, a premijera je protiv Srbije 16. juna u Gelzenkirhenu.

Među igračima koji nisu dobili pozivnicu za proširen spisak su Markus Rašford, Džordan Henderson, Rahim Sterling, Džejdon Sančo, Benu Čilvel i Fikajo Tomori, a njihovo odsustvo izazvalo je različite reakcije među navijačima i stručnjacima.

- Bile su to teške odluke. Govorimo o sjajnim igračima koji su bili važan deo reprezentacije dugi niz godina. Razgovarali smo i dobro su podneli vesti, svi su oni veliki profesionalci -  rekao je Sautgejt, pa dodao:

- Imali smo turnire na koje smo vodili rovite igrače za koje smo znali da će se oporaviti, imali smo turnire na koje su nam se neki članovi tima kasnije priključivali, ali sad imamo zaista mnogo povreda. Pred nama je veliki izazov i biće nam potrebno vreme. Nekim igračima su potrebni minuti da bi ušli u formu, dok je drugima potrebna pauza da se osveže. Ne znamo na kojim pozicijama ćemo morati da kratimo spisak, pitanje je ko će se kako osećati u narednom periodu i kako će odgovoriti zahtevima na treninzima.

Uprkos svemu, Sautgejt ne beži od uloge favorita za osvajanje Evropskog prvenstva. 

- Igrači znaju koliko mogu, znaju šta su sve osvajali u svojim klubovima i znaju kako se igraju kup takmičenja. Da li smo među ekipama koje mogu do trofeja u Nemačkoj, naravno da jesmo - zaključio je strateg Engleza.

Širi spisak "gordog albiona":

GOLMANI: Džordan Pikford (Everton), Eron Ramsdejl (Arsenal), Džejms Traford (Barnli), Din Henderson (Kristal Palas).

ODBRANA: Kajl Voker (Mančester Siti), Hari Megvajer (Mančester junajted), Luk Šo (Mančester junajted), Luis Dank (Brajton), Džons Stons (Mančester Siti), Džo Gomez (Liverpul), Ezri Konsa (Aston Vila), Trent Aleksander Arnold (Liverpul), Kiran Tripije (Njukasl), Mark Guehi (Kristal Palas), Džarel Kvansa (Liverpul), Džared Brantvajt (Everton).

VEZNI RED I KRILA: Deklan Rajs (Arsenal), Džud Belingem (Real Madrid), Konor Galager (Čelsi), Kobi Majnu (Mančester junajted), Džejms Medison (Totenhem), Kol Palmer (Čelsi), Bukajo Saka (Arsenal), Džek Griliš (Mančester Siti), Fil Foden (Mančester Siti), Džarod Boven (Vest Hem), Entoni Gordon (Njukasl), Kurtis Džons (Liverpul), Adam Vorton (Kristal Palas), Ebereči Eze (Kristal Palas).

NAPADAČI: Hari Kejn (Bajern Minhen), Oli Votkins (Aston Vila), Ajvan Toni (Brentford).

BONUS VIDEO