KRAJ ZA ARGENTINCA! Čelsi ostao bez menadžera!


IZVOR: Republika - 21.05.2024 | 22:14


Poketino je bivši.

Foto: Tanjug/AP
KRAJ ZA ARGENTINCA! Čelsi ostao bez menadžera!

Argentinski fudbalski stručnjak Maurisio Poketino više nije na čelu Čelsija, objavio je klub iz Londona danas na zvaničnom sajtu.

Englezi su se zahvalili na saradnji.

- U ime svih u Čelsiju, želimo da izrazimo zahvalnost Maurisiju za njegovu uslugu ove sezone. Biće dobrodošao nazad na Stamford Bridž u svakom trenutku i želimo mu sve najbolje u budućoj trenerskoj karijeri - navodi se u klupskom saopštenju.


Putem sajta Čelsija oglasio se i Poketino.

- Hvala vlasničkoj grupi Čelsija i sportskim direktorima na prilici da budem deo istorije ovog fudbalskog kluba. Klub je sada u dobroj poziciji da nastavi napred u Premijer ligi i Evropi u godinama koje dolaze - rekao je Argentinac.

Klub je saopštio da su sa Poketinom klub napustili i njegovi dosadašnji pomoćnici Hesus Perez, Migel D'Agostino, Toni Himenez i Sebastijano Poketino.

Poketino je istakao da smatra da upotreba VAR tehnologije šteti imidžu engleskog fudbala. Ova izjava mogla bi izazvati polemiku među navijačima i stručnjacima, budući da je VAR tehnologija uvedena kako bi se poboljšala regularnost suđenja i odlučivanje o spornim situacijama na terenu.

Pod vođstvom Poketina, Čelsi je odigrao 51 utakmicu u svim takmičenjima, ostvarivši 27 pobeda, 10 remija i doživevši 14 poraza. Sezonu u Premijer ligi završio je na šestom mestu, što može da mu donese plasman u Ligu Evrope, pod uslovom da u finalu FA Kupa šampion Engleske Mančester Siti savlada gradskog rivala Junajted.

Pre dolaska u Čelsi, Poketino je vodio Pari Sen Žermen, Totenhem, Sauthempton i Espanjol, stekavši značajno iskustvo u vođenju različitih timova i takmičenjima.

BONUS VIDEO