PREDSEDNIK FSS O PIKSIJEVOM SPISKU! Džajić: Selektor u OVE igrače ima VELIKO poverenje!


IZVOR: Dražen Ostojić - 28.05.2024 | 14:04


Prvi čovek srpskog fudbala naglašava da se Dragan Stojković nije odrekao onih koji nisu pozvani.

Foto: Starsport
PREDSEDNIK FSS O PIKSIJEVOM SPISKU! Džajić: Selektor u OVE igrače ima VELIKO poverenje!

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi objavio je danas spisak od 26 fudbalera, na koje računa za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj ovog leta.

Tim povodom oglasio se i prvi čovek Fudbaskog saveza Srbije Dragan Džajić, ocenjujući imena koja su se našla na listi legendarnog kapitena "orlova".

Naglasak je stavljen na odsustvo Strahinje Erakovića iz tima, kao i odluku Nemanje Radonjića da ne igra za Srbiju, dok je Piksi na mestu selektora.

Foto: FSS

 

Dragan Džajić napominje da se selektor ne odriče nijednog fudbalera i da će oni kojih neće biti u avionu za Nemačku, biti na Piksijevom "radaru" u doglednoj budućnosti.

- Selektor Stojković je taj koji odlučuje i koji poziva igrače. Piksi je morao da se odrekne određenog broja fudbalera sa preliminarnog spiska, ali nije ih se odrekao za sva vremena. Neki igrači su nagrađeni za dobre partije i poslata im je poruka da selektor razmišlja o njima za budućnost. Konačan spisak predstavlja izbor selektora, to su igrači u koje ima najveće poverenje - rekao je prvi čovek srpskog fudbala za "Informer".

"Orlovi" će premijernu utakmicu imati 16. juna u Gelzenkirhenu, sa vicešampionom Evrope "gordim albionom" (21), potom sledi selidba u Minhen, a četiri dana kasnije rival je Slovenija (15).

Poslednji meč grupne faze takmičenja, Srbija igra 25. juna na Alijanc areni, protiv Danske takođe od 21 čas.

BONUS VIDEO