BITKA ZA FINALE EVROPSKOG PRVENSTVA! Portugalci naredni protivnik Srbije!


IZVOR: Republika - 30.05.2024 | 20:13


Spektakl u nedelju.

Foto: fss.rs
BITKA ZA FINALE EVROPSKOG PRVENSTVA! Portugalci naredni protivnik Srbije!

Kadetska fudbalska reprezentacija Srbije napravila je veliki uspeh plasiravši se u polufinale Evropskog prvenstva, gde će se susresti sa selekcijom Portugala. Ovaj uspeh postignut je nakon pobede protiv Austrije u četvrtfinalu rezultatom 3:2.

Selekcija Portugala, koja je danas u četvrtfinalu pobedila Poljsku sa 2:1, predstavljaće izazov za mlade srpske fudbalere. Strelci za Portugal bili su Eduardo Felisisimo u petom i Rodigo Mora u 59. minutu, dok je jedini gol za Poljsku postigao Mihael Izunvane u 34. minutu.

Polufinalna utakmica između Srbije i Portugalije igraće se u nedelju u Larnaki (još nepoznat termin), a očekuje se velika podrška navijača sa obe strane. Naročito za naš tim pošto navijači na "rajskom ostrvu" često šalju prijateljske signale.

Kadeti Srbije su u grupnoj fazi savladali Ukrajinu i domaćina Kipar, a u poslednjem kolu izgubili od Čeha, u meču bez prevelikog takmičarskog značaja. 

- Momci su sve ovo zaslužili. Svojim pristupom, odnosom i stavom od prvog dana. Igramo kvalitetan fudbal i ovaj rezultat je nagrada za sve prikazano. Naravno, nije bilo lako, mnogo je napora uloženo. Odgovorili smo na sve izazove, a opet pokazali ono što nas krasi, smisao za igru, ali i zajedništvo - rekao je selektor Damjanović, pa dodao:

- Mnogo verujem u ove igrače, nisam imao sumnju da će sve da iznesu na pravi način. Nove generacije koje dolaze su izuzetne, moramo da ih negujemo. Važan je odnos koji imamo, da znaju koliko verujemo u kvalitet koji poseduju, ali i u njihove ljudske vrednosti. Stalno insistiram na tome da budu skromni, posvećeni, ponizni, u smislu požrtvovanosti za taj jedan metar više. I onaj treći gol je možda najbolji primer za sve to.

BONUS VIDEO