KATAI ZVANIČNO PRODUŽIO UGOVOR SA ZVEZDOM: ''Nadam da ću ovde završiti karijeru!''


IZVOR: Republika/S. J. - 31.05.2024 | 12:28


''Mnogo sam srećan, ostajem u klubu koji volim'' - jasan je Katai.

Foto: FK Crvena zvezda
KATAI ZVANIČNO PRODUŽIO UGOVOR SA ZVEZDOM: ''Nadam da ću ovde završiti karijeru!''

Fudbaler Aleksandar Katai produžio je ugovor sa Crvenom zvezdom na još jednu sezonu, uz opciju da ostane i godinu posle te na Marakani. Katai je izrazio svoje zadovoljstvo zbog produžetka ugovora, ističući da je srećan što će ostati u klubu koji voli i u Beogradu sa porodicom, te da se iskreno nada da će završiti karijeru baš tu.

- Mislim da su povrede sa početka sezone, koje se nadam više neće ponavljati, odložile produžetak ugovora, pa smo sačekali da se završi sezona. Mnogo sam srećan, ostajem u klubu koji volim, ali i u Beogradu sa porodicom, ne moram nigde da se selim. Iako još uvek ne planiram, iskreno se nadam da ću ovde završiti karijeru. Titule i duple krune su samo potvrda našeg dobrog rada. Kao tim sigurno rastemo iz godine u godinu, verujem da će tako biti i u budućnosti. Želim da i u narednom periodu osvajamo titule, duple krune, igramo Ligu šampiona, kao i da nastavim da postižem golove - istakao je Katai.

Foto: FK Crvena zvezda

 

Katai je istaknut kao jedan od najboljih fudbalera Zvezde u 21. veku, a impresivni statistički podaci to i potvrđuju. Na 270 utakmica postigao je 127 golova, a ako se računaju samo takmičarske utakmice, brojka je 113 pogodaka. Trenutno se nalazi na osmoj poziciji večne liste strelaca, te je vrlo blizu da prestigne legendarnog Darka Pančeva. Takođe, sa 101 golom u Superligi Srbije, deli ga samo tri pogotka od toga da postane najbolji strelac u istoriji domaćeg prvenstva.

Foto: FK Crvena zvezda

 

Sportski direktor Crvene zvezde, Mitar Mrkela, izrazio je zadovoljstvo zbog produžetka saradnje sa Kataijem, ističući da je fudbaler veoma važan kako na terenu, tako i u svlačionici.

- Veoma je važno kada na početku prelaznog roka možete da kažete da ste sa igračem, koji pravi razliku u Crvenoj zvezdi potpisali ugovor i produžili saradnju. Katai je dugi niz godina veoma važan fudbaler za Zvezdu. Bitan je na terenu i u svlačionici. Tokom prethodnih sezona videli smo da je igrač koga publika pozdravlja i voli. Srećni smo u klubu što smo produžili ugovor sa Kataijem. Verujem da će u narednim godinama biti ono što je bio sve vreme u Crvenoj zvezdi - naveo je Mrkela.

BONUS VIDEO