VELIKI PROBLEM ZA BARSELONU: Doveli novog trenera, ali nisu računali na ovo!


IZVOR: Republika/S. J. - 31.05.2024 | 14:10


Katalonci u velikom problemu.

Foto: www.profimedia.rs
VELIKI PROBLEM ZA BARSELONU: Doveli novog trenera, ali nisu računali na ovo!

Barselona, jedan od najjačih fudbalskih klubova današnjice, trenutno se suočava sa finansijskim izazovima koji utiču na njihovu sposobnost da registruju novog trenera. Kako prenosi Calcio Finanza, Katalonci se trenutno bore sa problemima oko finansijskog fer-pleja, zbog čega je registracija novog trenera Hansija Flika dovedena u pitanje.

U nastojanju da reše finansijske probleme, Barselona se oslanja na potencijalnu injekciju sredstava od tehničkog sponzora Najka. Postoji nada da bi ovaj potez mogao doneti klubu prihod od čak 100.000.000 evra, što bi omogućilo klubu da se posveti i transferima igrača, poboljšavajući tako svoj igrački kadar.

Pored potencijalne podrške od strane Najka, Barselona se nada i prihodima od firme Libero. Na osnovu tužbe koju je klub podneo početkom godine, očekuje se da bi firma Libero mogla da uplati 40.000.000 evra, nakon što nije ispoštovala dogovoren iznos za klupsku platformu. Ovi prihodi bi značajno olakšali finansijsku situaciju kluba.

Ukoliko Barselona ostvari ove prihode, klub bi mogao očekivati poboljšanje u svom funkcionisanju, što bi omogućilo da se registruje novi trener i njegov stručni štab. Ovo bi bio korak napred ka rešavanju trenutnih problema i povratku kluba na stabilne finansijske noge. Katalonci se suočavaju sa izazovima koji zahtevaju hitno rešavanje, te se okreće potencijalnim sponzorima i očekivanim prihodima od tužbi kako bi rešila finansijske probleme i nastavila sa normalnim poslovanjem.

BONUS VIDEO