MITROVIĆ UZEO KUP RONALDU ISPRED NOSA I OSTAVIO GA U SUZAMA! Al Hilal dobio penal rulet protiv Al Nasra! (VIDEO)


IZVOR: Republika/ O.J. - 31.05.2024 | 23:19


Dupla kruna za Mitra i Sergeja!

Foto: Twitter/Printscreen/AlHilal_en
MITROVIĆ UZEO KUP RONALDU ISPRED NOSA I OSTAVIO GA U SUZAMA! Al Hilal dobio penal rulet protiv Al Nasra! (VIDEO)

Fudbaleri Al Hilala, trenutni šampioni nacionalnog prvenstva Saudijske Arabije, su osvojili još jedan trofej ove sezone savladavši Al Nasr u finalu nacionalnog Kupa posle boljeg izvođenja penala - 1:1 (5:4)!

Ekipa Al Hilala vodila je sa 1:0 protiv Ronaldovog Al Nasra od samog početka meča, a strelac jedinog gola bio je srpski napadač Aleksandar Mitrović u sedmom minutu utakmice. Mitrović je ispratio sjajan centaršut Malkolma i preciznim udarcem glavom savladao protivničkog golmana, ostavljajući navijače Al Hilala u transu.

Međutim, iako se činilo da će sve biti gotovo u regularnom delu, nekoliko minuta pre isteka istog sve prisutne je šokirao gol Ajmana Ahmeda zbog kog se otišlo u produžetke.

Kao što to često i biva, ne toliko zanimljivih 30 dodatnih minuta rezultiralo je izvođenjem jedanaesteraca, a tamo su se bolje snašli igrači Al Hilala. Mitrović je bio jedan od uspešnih realizatora osvajača, a drugi trofej ove sezone potvrdio je Jasin Bunu odbranjenim penalom Al-Nemeru u sedmoj seriji, ostavivši Kristijana Ronalda u suzama posle meča.

Mitar je tako poneo epitet najboljeg strelca u Kupu, jer je do ovog meča bio izjednačen sa Ronaldom (3:3), a danas je pogodio.

Nažalost, ovog puta nismo gledali Milinković-Savića u finalu, budući da je zaradio suspenziju u polufinalu i morao da je odsluži. Ipak, nema sumnje da je uživao u predstavi svojih saigrača.

Finale Kupa ima poseban značaj za Saudijce, koji ga smatraju podjednako prestižnim kao i prvenstvo. Trofej Kupa tradicionalno sponzoriše sam kralj Saudijske Arabije Salman, što ovom takmičenju daje dodatnu važnost.

BONUS VIDEO: