U REALU SE SPREMA SMENA GENERACIJE: Perez je već sve pripremio za novu eru Madriđana, Mbape kao predvodnik novog pogona!


IZVOR: Republika/S. J. - 02.06.2024 | 13:20


Gledaćemo neki novi Real.

Foto: www.profimedia.rs
U REALU SE SPREMA SMENA GENERACIJE: Perez je već sve pripremio za novu eru Madriđana, Mbape kao predvodnik novog pogona!

Fudbaleri Real Madrida osvojili su 15. titulu prvaka Evrope, pošto su su finalu Lige šampiona pobedili Borusiju Dortmund rezultatom 2:0 na Vembliju i pokazali još jednom izuzetan kvalitet. Ovo je ujedno bio poslednji ples u belom dresu za nemačkog maestra Tonija Krosa koji posle deset godina napušta klub i nakon Evropskog prvenstva završava svoju bogatu karijeru.

Foto: www.profimedia.rs

 

U Realu se sprema smena generacije, a to potvrđuje odlazak Krosa, ali najverovatniji odlasci Luke Modrića i Naća Fernandeza. Ovaj trojac uz Danija Karvahala su ispisali istoriju osvojivši šestu titulu Lige šampiona i tako se izjednačili sa Pakom Gentom, takođe legendom Madriđana. Međutim, Florentino Perez je mislio na sve i na vreme spremio da se ta smena gerenacije i ne oseti toliko. 

 

 

Dolazak Kilijana Mbapea dešava se u pravom trenutku, i on će sigurno nadomestiti taj odlazak velikana Reala, koji za sobom ostavljaju težak zadatak, a to je da nova generacija ponovi ovaj neverovatni uspeh, šest Lige šampiona u deset godina. Karlo Anćeloti će sigurno morati da menja formacija od 4-2-3-1, na 4-3-3. Defanzivci koji su skoro celu sezonu bili povređeni se vraćaju, tako da će imati fantatičnu zadnju liniju. Dok će vezni red igrati najverovatnije Valverde-Kamavinga-Belingem, dok će trojac u napadu biti Vinisijus-Rodrigo-Mbape.

Foto: www.profimedia.rs

 

Predvodnici nove generacije Reala bi trebalo da budu Mbape i Belingem, ali i Vinisijus uz njih, koji je neverovatan i jedan od stuba Madriđana godinama unazada. Ovaj projekat Reala je počeo odlaskom Kristijana Ronalda 2018. godine, a čini se da je Perez napravio kao i uvek fenomenalne poteze tokom svih ovih godina i uspeo da pripremi sve kada ode najtrofejnija generacija u istoriji kluba. Neće biti više magija Krosa i Modrića, ali će nadomestiti Mbape, Vinisjius i ostali. Sa Francuzom, Real će ponovo imati klasičnog napadača. 

Pitanje je da li će Anćeloti ostati, pošto je izjavio da će završiti karijeru u Realu onda kada bude osvojio Ligu šampiona. Videćemo, ali sigurno je da će Kraljevski klub dominirati i u narednim godinama.

BONUS VIDEO