PANČEVCI OBEZBEDILI OPSTANAK U SUEPERLIGI: Inđija drugu godinu za redom nije uspela da se domogne elite!


IZVOR: Republika/S. J. - 03.06.2024 | 23:58


Dizelka i naredne sezone u Superligi.

Foto: Starsport
PANČEVCI OBEZBEDILI OPSTANAK U SUEPERLIGI: Inđija drugu godinu za redom nije uspela da se domogne elite!

Fudbaleri Železničara iz Pančeva uspeli si da obezbede ostanak u Superligi Srbije zahvaljujući impresivnoj igri svojih nekadašnjih đaka Crvene zvezde. Nakon što je Lazar Romanić postigao dva gola u pobedi protiv Inđije, a potom i Aleksandar Kahvić doprineo trijumfu u revanš meču baraža, Železničar je ostvario očekivan konačan ishod i zadržao svoj superligaški status.

Kapiten Železničara, Aleksandar Đorđević, odigrao je ključnu ulogu u poslednjim minutima meča, kada je precizno izveo penal i postavio konačan rezultat od 2:0. Ovaj potez dodatno je učvrstio poziciju Železničara u Superligi i doneo radost navijačima.

Istaknuta je i neizvesna situacija sredinom drugog poluvremena, kada je fudbaler Inđije, Stefan Gajilović, imao priliku da postigne gol, ali je njegov udarac završio na prečki. Nakon pregleda snimka u VAR sobi, utvrđeno je da lopta nije prešla gol-liniju u potpunosti, što je dodatno pojačalo tenziju na terenu.

Posebno intrigantan momenat bio je kada je sudija, nakon što je sam pregledao snimak, promenio svoju odluku i dosudio penal za Železničar umesto kornera. Ova odluka pokazala se ključnom za ishod utakmice i izazvala različite reakcije među igračima i navijačima. Iako utakmica nije bila preterano uzbudljiva, postignuti rezultati od strane Železničara obezbedili su klubu ostanak u Superligi, čime je ostvaren glavni cilj.

Inđija drugu godinu za redom nije uspela da se domogne Superlige nakon baraža pošto je prošle godine Radnički Niš bio bolji.

BONUS VIDEO