RASTANAK ATLETIKA I STAMENOG DEFANZIVCA: Iskusni štoper napušta ''jorgandžije!''


IZVOR: Republika/S. J. - 04.06.2024 | 15:30


Simeone ostaje bez Savića.

Foto: www.profimedia.rs
RASTANAK ATLETIKA I STAMENOG DEFANZIVCA: Iskusni štoper napušta ''jorgandžije!''

Nakon devet godina provedenih u Atletiko Madridu, Stefan Savić je izrazio želju za promenom sredine. Iako je nedavno produžio ugovor sa španskim klubom na još jednu sezonu, crnogorski reprezentativac će se najverovatnije rastati sa Atletikom u narednim nedeljama, prenose španski mediji.

Foto: www.profimedia.rs

Stefan Savić

Savićeva želja za promenom sredine nije iznenađujuća s obzirom na njegovu dugogodišnju vernost klubu. Ovaj 33-godišnji defanzivac je tokom devet sezona odigrao 297 utakmica za Atletiko Madrid, čime se istakao kao jedan od stranih igrača sa najviše nastupa u istoriji ovog kluba. Sa Jorgandžijama je osvojio jednu titulu u Primeri, jedan trofej Lige Evrope i dva Superkupa UEFA, ostavivši dubok trag u klubu.

Iako je Atletiko Madrid automatski produžio saradnju sa Savićem zbog ispunjenja određenih ciljeva iz prethodnog ugovora, španski mediji prenose da će klub izaći u susret Saviću i dozvoliti mu da bez obeštećenja napusti klub i pronađe novu sredinu. Tokom prethodnih nedelja, Savić je privukao interesovanje nekoliko saudijskih klubova, a prema tvrdnjama turskog novinara Jagiza Sabunčuoglua, i Bešiktaš je kontaktirao Savića sa ponudom.

S obzirom na Savićevu želju za promenom sredine, njegova budućnost u fudbalskom svetu je trenutno neizvesna. Sa brojnim ponudama na stolu, Savić će morati da pažljivo razmotri svoje opcije i odluči gde će nastaviti svoju karijeru nakon značajnog boravka u Atletiko Madridu. Njegov doprinos klubu je nemerljiv, a sada je vreme da se okrene ka novim izazovima i pronađe sredinu koja će mu pružiti nove prilike za uspeh.

BONUS VIDEO