NOVAK JE NOVAK, OČEKUJEM DA BUDE SPREMAN! Rud SIGURAN da će Đoković igrati sutra!


IZVOR: Republika/ O.J. - 04.06.2024 | 16:26


"Novak prihvata izazov kad god zatreba"

Foto: Tanjug/AP
NOVAK JE NOVAK, OČEKUJEM DA BUDE SPREMAN! Rud SIGURAN da će Đoković igrati sutra!

Novak Đoković povredio je koleno u meču osmine finala Rolan Garosa i to u trećem gemu drugog seta, ali je ipak uspeo nekako duel da privede kraju i pobedi Franciska Serundola sa 3:2 (6:1, 5:7, 3:6, 7:5, 6:3).

Sledeću prepreku na putu do trona u Parizu predstavlja mu prošlogodišnji rival iz finala - Kasper Rud. Upravo je Norvežanin u najavi duela pričao o Noletovom stanju, ali sa sigurnošću da će sutra nastupiti.

- Očekujem da Novak bude spreman, ima dva dana odmora, ne mislim da treba previše da se postavlja pitanje da li je igrao 9, 12 ili 4 sata poslednjih dana. Novak je Novak. Biće spreman, šta god da se desi, ili će, u svakom slučaju, uraditi najbolje što može da bude spreman. U principu, odlično se snalazi - počeo je Rud, pa dodao:

Foto: www.profimedia.rs

Novak dobija tretman

- To je njegovo telo, i njegov izbor. Učiniće sve što je dobro za njega. Ako izađe na teren u sredu, to ništa ne menja. Ostaje meč koji treba da se igra. On će dati sve od sebe da bude spreman, siguran sam. Daću sve od sebe da budem i ja.

Istakao je težinu igranja, ali nastavio u istom ritmu.

- Igrao je 9 sati poslednja dva meča, tako da je očigledno normalno da će igrači to osetiti. Zato se nadamo da će moći da stupi na teren. Mislim da je u Grend slemovima, u četvrtfinalu, šteta ako nema meča. Sačekaćemo i videti, ali ću se pripremiti kao i za svaki drugi meč. Novak prihvata izazov kad god zatreba - izjavio je Norvežanin.

Prisetio se prošlogodišnji finalista Rolan Garosa i kako je to tada izgledalo protiv Noleta.

- Imao sam brejk u prvom setu, još se toga sećam. Na kraju sam izgubio taj-brejk. Bio je to dug, težak set, fizički veoma zahtevan. Pokušaću da izvučem lekciju: ako budem napravio rani brejk, nastojaću da tu prednost ne izgubim – završio je Rud.

BONUS VIDEO: