VELIKA PRIVILEGIJA ZA BIVŠEG KAPITENA ZVEZDE! Austrijanci uručili POKLON Dragoviću pre meča sa Srbijom!


IZVOR: Republika/D.O. - 04.06.2024 | 21:06


Ostavio je dubok trag u nacionalnom timu.

Foto: printscreen/RTS
VELIKA PRIVILEGIJA ZA BIVŠEG KAPITENA ZVEZDE! Austrijanci uručili POKLON Dragoviću pre meča sa Srbijom!

Večerašnji prijateljski meč između fudbalskih reprezentacija Srbije i Austrije u Beču, osim sportske borbe, doneo je i poseban momenat kada je doskorašnjem kapitenu Crvene zvezde, Aleksandru Dragoviću, uručena plaketa za 100 odigranih mečeva u nacionalnom timu Austrije.

Ovaj značajan gest ukazuje na dugogodišnju predanost i kvalitet koji je Dragović demonstrirao tokom svoje višegodišnje karijere u nacionalnom timu.

Duel na "Ernst Hapel" stadionu u Beču predstavlja deo priprema za predstojeće Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, gde će reprezentacija Srbije imati priliku da pokaže kvalitete u konkurenciji Engleske, Slovenije i Danske. Prijateljski mečevi poput ovog pružaju priliku igračima da se uigraju i prilagode taktiku pre zvaničnog početka takmičenja. POGLEDAJ GALERIJU

Aleksandar Dragović se proslavio po svojoj izuzetnoj posvećenosti u reprezentaciji Austrije, čime se istakao kao jedan od retkih fudbalera koji su odigrali više od 100 mečeva za svoju nacionalnu selekciju. U periodu od 2009. do 2022. godine, Dragović je svojim prisustvom i igrom ostavio dubok trag u istoriji austrijskog fudbala.

Samo trojica fudbalera u istoriji austrijskog fudbala uspela su da dostignu ili premaše ovaj impresivan broj odigranih mečeva za nacionalni tim: Andreas Hecog, David Alaba i Marko Arnautović su takođe ostavili neizbrisiv pečat u reprezentativnoj fudbalskoj istoriji ove države, što dodatno ističe značaj Dragovićevog dostignuća.

BONUS VIDEO