SRBIJA GAZI KA POBEDI! Mitrogol DUPLIRAO vođstvo "orlova"! Kapiten Tadić VOLEJČINOM DOKRAJČIO Šveđane! (VIDEO)


IZVOR: Republika/D.O. - 08.06.2024 | 19:34


Piksijeva četa ima tri pogotka više od domaćina.

Foto: www.profimedia.rs
SRBIJA GAZI KA POBEDI! Mitrogol DUPLIRAO vođstvo "orlova"! Kapiten Tadić VOLEJČINOM DOKRAJČIO Šveđane! (VIDEO)

Fudbalska reprezentacija Srbije grabi ka prvoj pobedi u pripremama za Evropsko prvenstvo, pošto u Stokholmu protiv Švedske ima ogromnih 3:0!

Napadao je domaćin početkom drugog poluvremena, stvarao šanse, "orlovi" su se uspešno branili, da bi u 60. minutu najbolji strelac srpske selekcije Aleksandar Mitrović udvostručio vođstvo našeg tima!

Odličnu akciju poveo je Filip Mladenović, koji je sjajno asistirao rekorderu po broju golova za srpsku reprezentaciju i napadaču Al Hilala, pa se "Mitrogol" sjajno snašao i skrenuo loptu pored nemoćnog golmana Šveđana, Olsona.

Bio je to 58. gol na 91. utakmici za Aleksandra Mitrovića, koji se polako vraća u golgetersku formu kada se radi o reprezentativnim mečevima.

Foto: Republika.rs

Republika u Stokholmu

Samo nekoliko trenutaka kasnije, Gudelj je asistirao Vlahoviću koji je mogao u prvom kontaktu s loptom da postigne treći pogodak za Srbiju, međutim, prebacio je ceo gol.

Što njemu nije pošlo za nogom, ispravio je kapiten Tadić u 70. minutu, volejčinom posle dva nesupela pokušaja Kostića, te je vezista Fenerbahčea silovito "zakucao" loptu u mrežu za 3:0!

Nema sumnje da će oni biti najveći adut Srbije na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, jer bi Mitrovićevi i Tadićevi golovi protiv Engleske, Danske i Slovenije mogli da odvedu "orlove" u drugu fau takmičenja na šampionatu Starog kontinenta.

Podsetimo, Srbija je u prvoj kontrolnoj utakmici, u sklopu priprema za EVRO poražena u Beču od Austrije sa 1:2, a strelac utešnog pogotka bio je Strahinja Pavlović, koji se u meču sa Šveđanima istakao intervencijom kod prilike Kuluševskog.

BONUS VIDEO